konferencija

Foto - Hrebak u Varaždinskim Toplicama: 'Milanović se vratio u 1999. godinu'

Objavljeno: 16.03.2024. 11:57

Zadnja izmjena: 16.03.2024. 12:00

Foto: Boris Matijašec

HSLS je danas održao konferenciju za medije na temu žena u poduzetništvu na kojoj su sudjelovali predsjednik HSLS-a Dario Hrebak, saborski zastupnik Darko Klasić te gradonačelnica Varaždinskih Toplica i članica Predsjedništva HSLS-a Dragica Ratković.

Inače, tema Panela-okruglog stola u sklopu konferencije kojeg je HSLS organizirao zajedno sa zakladom "Friedrich Naumann" bila je "Žene u poduzetništvu, izazovi-inovacije-rješenja". Na Panelu su također, uz organizatore, prisustvovale i predstavnice uspješnih hrvatskih tvrtki te uspješne poduzetnice. 

- Grad Varaždinske Toplice "ženski" su grad jer sve javne ustanove osim Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju vode žene. Upravo je to bio jedan od povoda da se ova konferencija s prigodnom temom održava u Varaždinskim Toplicama. Predavačice su odlične, imamo primjere na vlastitoj koži te se nadam da ćemo na taj način prenijeti snažnu poruku da žene svašta mogu te da su dobrodošle i u poduzetništvo, ali i u politiku - rekla je Ratković.

'Milanović se vraća u 1999. godinu'

Hrebak je tim povodom iskoristio priliku da pred medijima prokomentira kandidaturu predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića za premijera.

- Ono što me najviše jučer iznenadilo je da se Milanović jučer na mala vrata, izvan ikakvih institucionalnih okvira, vratio na postavke iz 1999. godine kada je predsjednik države mogao praktički raditi što god ga je volja. Taj model smo napustili 1999. godine, a on ga je jučer vratio. Sve ono za što se SDP pa čak i HSLS zalagao 2000. godine, Milanović sad vraća na 1999. godinu. Mi smo zemlja koja štiti i počiva na temeljima trodiobe vlasti - zaključio je Hrebak.

Komentari