U Općini Beretinec

Foto - Župan Stričak u obilasku radova na obnovi kolnika Beretinec–Črešnjevo 

Objavljeno: 22.03.2024. 13:14

Zadnja izmjena: 22.03.2024. 13:17

Varaždinski župan Anđelko Stričak obišao je danas radove na obnovi kolnika Beretinec-Črešnjevo u Općini Beretinec, u pratnji načelnika Općine Beretinec Nikole Žganeca, općinske vijećnice Silvije Mekota, ravnatelja ŽUC-a Tomislava Osonjačkog i njegovog pomoćnika Krunoslava Lukačića te pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Varaždinske županije Darka Majhena.

Stričak je izrazio zadovoljstvo realizacijom radova, istaknuvši da ŽUC Varaždinske županije trenutno ima otvoreno 10-ak gradilišta čija vrijednost iznosi više od 1,2 milijuna eura, izvijestili su iz Varaždinske županije. 

- Tako se na području Županije izvode radovi u Ivanečkoj željeznici, zatim su izvršeni radovi na uređenju nogostupa u Višnjici, a radovi se izvode i u Sutinskoj te Žarovnici. U planu su radovi u naseljima Margečan, Seljanec i Bedenec. Na području Novog Marofa uskoro kreću radovi u Završju. Planira se rekonstruirati rotor u Ludbregu, a u planu je sanacija kolnika  u Cestici, kao i sanacija klizišta u Čanjevu  u Općini Visoko, Ščepanju u Brezničkom Humu i Draškoviću u Breznici. Zatim izvode se radovi na sanaciji klizišta Jamno pavlineki u Bednji i Miklinova kapela u Cestici te Jelovec Voćanski u Voći kao i na klizištu u Varaždinskim Toplicama. Izvodi se radovi na nogostupu u Svetom Đurđu prema  Obrankovcu, u Ludbregu Slokovec- Apatija. Moram naglasiti kako su izvršeni radovi na uređenju staza u Sračincu , Svibovcu i Druškovcu uz Županijsku i lokalnu cestu, u Bednji je uređena staza u Cvetlinu, a u Općini Kneginec kreće izgradnja zida u Lužanu. Sukladno dodatnim  potrebama na zahvatima na ŽC i LC nastojati ćemo tokom godine osigurati sredstva Ministarstva  mora, prometa i infrastrukture - rekao je župan.

Žganec: Saniranjem cesta podiže se sigurnost 

Načelnik Općine Beretinec zahvalio se Županijskoj upravi za ceste i Varaždinskoj županiji na ulaganju u prometnice na području općine.

- Asfaltira se jedna od prometnijih prometnica u našoj općini, radi se o spoju naselja Beretinec i Črešnjevo. Koristim priliku da se zahvalim Varaždinskoj županiji što kontinuirano ulaže u sanaciju i modernizaciju županijskih prometnica. Isto tako Općina Beretinec ulaže određena sredstva u sanaciju nerazvrstanih cesta, a samim time podiže se i sigurnost svih sudionika u prometu - rekao je načelnik Žganec.

Komentari