uzvraćen udarac?

Marković o presudi HDZ-u: Ono što Damir Habijan govori je smiješno

Objavljeno: 15.10.2021. 14:06

Zadnja izmjena: 15.10.2021. 14:40

Nakon što je župan Anđelko Stričak raspad koalicije SDP-a i Budimo grad komentirao kao "komediju" i "tragediju", dogradonačelnik Miroslav Marković danas je komentirao presudu HDZ-u i riječi kojima je o istoj govorio predsjednik gradskog HDZ-a Damir Habijan.

Novinarsko pitanje o tome zapravo je bilo upućeno gradonačelniku Nevenu Bosilju, no on je riječ prepustio svojem zamjeniku, koji je tada rekao:

- Smatram da je ova presuda na neki način zadovoljština za naše sugrađane. Presuda je dokazala na koji se način HDZ odnosi prema korupciji, odnosno da je sâm HDZ korumiran – rekao je Marković, dodajući kako se „nada da to više nije“.

Osvrnuo se potom na izjava u Damira Habijana, saborskog zastupnika i predsjednika varaždinskog HDZ-a, kako presuda u slučaju „Fimi medija“ nema veze sa sadašnjim vodstvom HDZ-a.

- To je jednostavno smiješna konstatacija. Imate slika Sanadera i Plenkovića u ranim fazama. Svi njihovi ključni ljudi su i danas na vrlo važnim pozicijama u HDZ-u.

Marković je na kraju zaključio:

 - U svakom slučaju HDZ ima prilike to ispraviti… Na HDZ-u je da se pogleda u ogledalo i da promijeni način ponašanja, a bahatosti i nekim druhim stvarima ne bih ni govorio.

Komentari