posjeta vrtiću

Marković: Zatekli smo loše stanje u vrtićima, ove godine smo uložili 1,2 milijuna kuna u obnovu

Kako je istaknuo, gradska vlast ove je godine uložila 1,2 milijuna kuna na obnovu infrastrukture, a prema njegovim riječima, od toga je 900 tisuća kuna uloženo u obnovu vrtića u Kozarčevoj...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.10.2022. 12:07

Zadnja izmjena: 20.10.2022. 12:10

'Zatekli smo vrlo loše stanje u gradskim dječjim vrtićima, od infrastrukture, pa sve do prehrane', rekao je na današnjoj konferenciji za medije zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković.

Kako je istaknuo, gradska vlast ove je godine uložila 1,2 milijuna kuna na obnovu infrastrukture, a prema njegovim riječima, od toga je 900 tisuća kuna uloženo u obnovu vrtića u Kozarčevoj gdje se danas i održala konferencija za medije. 

- Počevši od Kozarčeve, promijenili smo kompletan parket i uredili ovu sportsku dvoranu. Ono što je još bitnije, zamijenilo se cijelo krovište koje je bilo u vrlo lošem stanju. U Kučanu gdje je napravljen novi vrtić imali smo dodatnih radova jer projekt isprojektiran do kraja - rekao je između ostalog zamjenik Marković.

Što se tiče povećanja plaća za odgojatelje u vrtićima, Marković je rekao kako je postignut dogovor sa sindikatom predškolskih ustanova.

- Koeficijent ide gore 6 %, uvodi se topli obrok u punom poreznom maksimumu i osnovica će ići gore, ali imamo još pregovore pa ćemo izaći vam sa cjelovitim podacima - rekao je Marković.

Komentari