slagalica

MARKOVIĆA BI (IONAKO) OPOZVALI Jesu li ovo novi članovi NO Termoplina?

Objavljeno: 09.06.2018. 15:03

Zadnja izmjena: 09.06.2018. 15:36

Foto: Arhiva / Facebook

Predsjednik gradskog SDP-a Miroslav Marković jučer je izvjestio javnost da podnosi ostavku na mjesto člana Nadzornog odbora Termoplina, da bi se nakon toga kuloarima pronio glas, kako bi „ionako bio smijenjen“.

>>Miroslav Marković podnio ostavku u NO Termoplina: ''Dosta mi je da me licemjeri prozivaju''

Kako doznajemo, redovita Glavna skupština Termoplina održat će se u ponedjeljak 11. lipnja, a upućeni izvori potvrdili su nam kako je Markovićev opoziv bio zaista na dnevnom redu. Štoviše, osim Markovića glasovat će se o opozivu i Mladena Hižaka (HSS) te Ruže Jelovac (SDP), dok bi na njihova mjesta, kako također doznajemo, Skupština trebala potvrditi: Zlatka Horvata, Damira Habijana i Maria Lešinu.

Nova vlast odmah po svom dolasku očekivala je ostavku Miroslava Markovića na mjestu člana Nadzornog odbora, prozivajući ga da ne zastupa interese Grada Varaždina. Na isto ga je kasnije pozvao i Mario Habek, smatrajući da kao član NO Termoplina krši vlastito pravilo – da SDP-ovci koji obnašaju odgovorne funkcije u gradskoj upravi, poduzećima i ustanovama, ne mogu ujedno obnašati odgovorne funkcije u SDP-u.

Naknada 4.000 kuna mjesečno

Marković je najzad, uoči predstojećeg opziva, podnio ostavku, kazavši da mu je „dosta licemjera“ koji ga prozivaju za naknadu „a sami su se okoristili svojim položajima ili su optuženi za pronevjeru“. Dodao je kako nije uspio u nastojanju "da se smanji previsoka naknada", a ranije dio novca "iz zahvale" donirao SDP-u. Naknada inače iznosi 4 tisuće kuna mjesečno, a u Nadzornom odboru još se nalaze: Josip Dreven (zamjenik predsjednice), Mladen Topolnjak i Damir Pavišić, dok funkciju predsjednice obnaša Nevenka Grbac.

Podsjetimo, dogradonačelnik Zlatan Avar svojevremeno je uputio kaznenu prijavu protiv Termoplina, a vijećnici izglasovali da isto dioničko društvu Gradu Varaždinu mora vratiti 1,5 milijuna kuna za „preplaćeni plin“. Nadležne institucije su potom utvrdile da je cijena bila varijabilna zbog različitih čimbenika (tečaj, transport) i pravilnika, a potom je „lopta“ na relaciji Čehok-Topolnjak „spuštena“ na zemlju – dogovorom da Teromplin Gradu donira milijun kuna.

Komentari