pakt o nenapadanju: hns - hdz

Natalija Martinčević: "Sada će vjerojatno iz Sračinca provoditi kurikularnu reformu"

Objavljeno: 06.02.2018. 17:56

Zadnja izmjena: 06.02.2018. 18:03

Za komentar koalicije HNS-a i HDZ-a u Sračincu i dogovor o međusobnom podržavanju do lokalnih izbora u cijeloj županiji, pitali smo potpredsjednicu Reformista Nataliju Martinčević, naročito s obzirom da Reformisti i HDZ koaliraju u Županijskoj skupštini.

>>NOVOSELEC DALJE S HDZ-OM: "Postoji načelni dogovor...."

Martinčević odbacuje prozivke načelnika Sračinca Novoselca i predsjednika općinskog HDZ-a Baćanija, da njihova stranka u toj općini opstruira projekte. Kaže da su bili u situaciji da imaju većinu, međutim ipak nisu išli rušiti načelnika nego su, naprotiv – amandmanima poboljšali proračun. Koaliciju, pak, komentira s dozom ironije.

- Vjerojatno će se sada iz Sračinca provoditi kurikularna reforma, što je bio navodni argument i za koaliciju na državnoj razini. Potpuno je jasno da su HNS i HDZ partneri na svim razinama, ali na mjestu HDZ-a ne bih puno računala na dogovore s HNS-om. Jedini zajednički naziv preostale nekolicine u toj stranci je izdaja: od ljudi koji su ih stvorili, koalicijskih partnera, građana, i tako redom... – kaže Martinčević.

Martinčević ne smatra da će odluka HDZ-a utjecati na odnose na županijskoj razini.

- Reformisti su župana dobili samostalnim izlaskom i bez krađe glasova za razliku od HNS-a. A župan uspješno surađuje i s HDZ-om, i s SDP-om, HSS-om i HSU-om, ne zato što nas vole, nego zbog činjenice da smo u osam mjeseci pokrenuli projekata u vrijednosti više od milijardu kuna. To su prepoznali svi osim HNS-a, koji to nije u stanju s obzirom na nultu realizaciju projekata bivšeg župana Štromara – zaključuje Martinčević.

Komentari