Održana skupština

Županijski HSU: 'HDZ je umirovljenicima sredstva povećao za 200 posto'

Objavljeno: 25.10.2023. 20:10

Zadnja izmjena: 25.10.2023. 20:17

Foto: ŽO HSU Varaždinske županije

U Horvatskom, u restoranu Orion, održana je Izborno-izvještajna skupština Županijske organizacije Varaždinske županije Hrvatske stranke umirovljenika.

Skupštini je, u ime koalicijskog partnera i župana Varaždinske županije, nazočio politički tajnik ŽO HDZ-a , Alen Runac koji se prigodnim riječima obratio nazočnima na Skupštini. Runac je u svom obraćanju naglasio izuzetno dobru suradnju HDZ-a i HSU-a, te konstatirao kako je svima u interesu da umirovljenici Varaždinske županije imaju dostojanstveno starenje.

Nakon izbora radnih tijela, te konstatiranja da su svi od utvrđenih 58 delegata prisutni, Izvješće o radu i plan rada stranke u slijedećem razdoblju podnijela je predsjednica ŽO HSU Jadranka Bahlen. Predsjednica se osvrnula na ostvarene rezultate u realizaciji planiranih mjera i aktivnosti sukladno potrebama umirovljenika i osoba starije životne dobi, posebice u brizi za pravnu zaštitu umirovljenika, brigu o socijalnoj skrbi, borbi za bolji materijalni status umirovljenika kroz povećanje mirovina i načina usklađenja istih, te uvođenja i drugih umirovljeničkih proizvoda kojima se utiče na život umirovljenika. Bahlen je zahvalila koalicijskom partneru na razumijevanju za potrebe umirovljenika, te pohvalila bogatu i plodonosnu suradnju HSU-a i Varaždinske županije.

- Već smo 18 godina prisutni na političkoj sceni Varaždinske županije i od prvog dana imamo svog predstavnika u županijskoj skupštini. Zahvaljujući vrlo kvalitetnoj koaliciji HSU- HDZ sredstva koja dobivaju umirovljenici su na vrlo zavidnom nivou. U odnosu na prijašnju izvršnu vlast sredstva su se povisila i za 200%. Savez udruge umirovljenika Varaždinske županije je vrlo aktivan, te je suradnjom sa Savezom HSU izuzetno zadovoljan. Kao članica nacionalnog vijeća pri Vladi RH zalažem se za dobivanje 13. mirovine, ukidanje penalizacije mirovinskih primanja, ukidanje oporezivanja mirovina, promjenu načina usklađivanja mirovina, ukidanje RTV pretplate umirovljenicima te za sijaset drugih pogodnosti za naše umirovljenike - rekla je Bahlen.

Komentari