izbori dolaze!

Stričak odaslao pet poruka koje su ostale u sjeni jedne izjave, a mogu biti zanimljive

Objavljeno: 14.02.2024. 18:01

Zadnja izmjena: 14.02.2024. 18:28

U sjeni izjave o Nevenu Bosilju, na koju je danas reagirao vrh županijskog i gradskog SDP-a, ostale su neke druge političke poruke župana Anđelko Stričaka, a koje u kontekstu nadolazećih izbora mogu biti jako zanimljive. Neke druge izjavce možda su očekivane, a mi na jednom mjestu donosimo i jedne i druge.

  • 'Batinić? Duboko, duboko u političkoj mirovini' -  'Deset godina je bio među prvih 10 političara ove države. Od tih 10 godina je mogao rješiti sve. I započeti sa izgradnjom brze ceste, dograditi školu, započeti inicijativu da se Ivančica proglasi parkom prirode, dograditi ili izgraditi ova dva vrtića koja se sada grade. Odnosno, mogo je učiniti puno toga za svoj grad, a nije učinio doslovno ništa', kaže župan.
  • 'Posavec? S njime surađujem jako dobro' - 'Sa susjednim međimurskuim županom Matijom Posavcem jako dobro surađujem. To se moglo u ove dvije godine primijetiti. Nikad nije bilo nekih povišenih tonova. Gdje god je to moguće, nastojimo odraditi neku investiciju ili ideju zajedno, i očito kolega Posavec u Međimurju dobro kotira. To je jasno, to nije nikakva tajna - navodi Stričak, koji smatra da je Posavec na prošlim izborima 'potegnuo' i listu SDP-a.
  • 'HNS? Bilo bi dobro...' - Da je HNS, mogu reći, korektan koalicijski partner, jest. Ako dođemo u poziciju s njima surađivati, ja smatram da bi to bilo dobro, ne samo s njima, nego i sa HSLS-om', kaže Stričak, ali o konačnoj koliciji ni da ni ne.

Hoće li se kandidirati preferencijalno?

  • Hoće li se kandidirati preferencijalno? - Tvrdi: 'Oko narednih izbora za Hrvatski sabor na stranačkim tijelima još uvijek nismo razgovarali. Kad ćemo tome razgovarati naravno da će predsednik obavjestiti i medije i javnost i tada će biti sve jasno. Znači, za sad još o izborima nismo raspravljali. Ali da smo za njih spremni, jesmo.'
  • 'Reformisti? Uz pomoć njih formirali smo dvije Vlade' - 'Smatram da je bitno naglasiti da su dvije HDZ-ove vlade formirane uz pomoć Reformista, tako da nema potrebe da ih previše nešto prozivam ili kritiziram, osim u Županijskoj skupštini. Tamo je drugačije. Tamo vrijedi načelo kako pitanje, takav odgovor.' - navodi Stričak, dodajući kako s njima ne može biti koalicije jer postoje samo u 'arheološkom sloju', kako se izrazio.

Komentari