donosimo detalje

Županijski vijećnici u srijedu odlučuju o ova tri velika projekta

Ove srijede održat će se sjednica Županijske skupštine...
Objavljeno: 04.03.2024. 11:27

Zadnja izmjena: 04.03.2024. 11:30

Foto: Arhiva

Ove srijede održat će se sjednica Županijske skupštine, a na dnevnom redu nalazi se nekoliko točaka usko vezanih uz veće projekte koje provodi Županija. 

Jedna od točaka jest Prijedlog zaključka o davanju pozitivnog mišljenja investitoru trgovačkom društvu Bukotermal radi podnošenja prijedlog za utvrđivanje interesa Republika Hrvatske.

- Tu se radi o izvlaštenju. S obzirom da je Općinsko vijeće Općine Mali Bukovec donijelo pozitivno mišljenje na prijedlog trgovačkog suda Bukotermal da se Vladi uputi prijedlog radi utvrđivanja interesa RH za izvođenje radova na eksploatacijskom polju geotermalne vode Lunjkovec -  Kutnjak te se također ista stvar predlaže i Županijskoj skupštini. Postojanje interesa Republike Hrvatske glavni je preduvjet za pokretanje samog postupka izvlaštenja o čemu odluku donosi Vlada – rekao je pri predstavljanju dnevnog reda predsjednik Skupštine Josip Križanić.

'Vlasnici imaju prijedlog cijene'

Nadalje, na dnevnom redu nalazi se i Prijedlog odluka o prihvaćanju projekta 'Unapređenje kvalitete smještaja i sadržaja hotela Minerva – Varaždinske Toplice'. Riječ je o projektu koji obuhvaća povećanje kvalitete smještanjih kapaciteta kojim će se kategorija hotela podići na četiri zvjezdice, a vrijedan je nešto više od 17 milijuna eura. Još jedna od točaka jest Prijedlog odluke o korištenju prava prvokupa i kupnje nekretnine sa statusom kulturnog dobra u Beli, točnije dvorac Bela 1.

- Dvorac Bela predstavlja kulturno dobro prve kategorije te je sukladno Zakonu o zaštiti očuvanja kulturnih dobara pod osobitom zaštitom Republike Hrvatske. Vlasnici dostavljaju svoju ponudu i pismo namjere za prodaju. Pravo prvokupa ima Općina, Županija te država, ali mi imamo ishođenu situaciju kojom mi to možemo kupiti. Vlasnici imaju prijedlog cijene od 330 tisuća eura – zaključio je Križanić.

Komentari