povišene tenzije

Prekinuta sjednica vidovečkog vijeća - evo što kažu glavni akteri

Objavljeno: 31.01.2020. 12:22

Zadnja izmjena: 31.01.2020. 12:37

Vijećnica Općine Vidovec Ines Pavleković oglasila se priopćenjem za javnost u kojem općinsku vlast proziva za „naprasno“ prekidanje posljednje sjednice, dok načelnik Bruno Hranić odgovara kako se pojedinci opetovano "nekulturno ponašaju"...

Do prekida sjednice došlo je prilikom rasprave o proračunu Zajednice sportskih udruga, a Pavleković nadalje prigovara kako sjednica nema "ni Aktualnog sata", nego se sve, pa i financijske odluke, donose pod točkom „Razno“.

- Predlagali smo da se definira Aktualni sat. Smatramo da Zajednica treba trošiti sredstva prema postignutim rezultatima sportskih udruga, a ne „simpatičnosti“. Pod točkom „Razno“ donose se odluke koje nisu planirane u proračunu, a onemogućava nam se postavljanje pitanja. Ne možemo žmiriti na probleme koji se javljaju – navodi Pavleković.

Hranić: "Nedopustivo su nekulturni!"

Bruno Hranić odgovara kako je u konkretnom slučaju bila riječ o nabavci semafora, koja je zbog nedavne prometne nesreće bila neophodna radi sigurnosti. S druge strane, stava je kako Sportska zajednica ili Vatrogasci postoje kako bi upravljali novcem koji im općina osigurava. "Sjednica je prekinuta zbog nekulturnog ponašanja pojedinaca iz oporbe, prije svega vijećnika Klopotana. I to se nije dogodilo prvi put, nego se ponavlja, zbog čega će se, kako čujem, poduzeti i neke pravne mjere. Nitko na sjednici ne može nikoga vrijeđati i nazivati pogrdnim imenima. Pod točkom „Razno“ vijećnici imaju priliku raspravljati o svemu, ali takvo ponašanje je nedopustivo", rekao je o posljednjem slučaju Hranić.

Komentari