ulazak u županijsku skupštinu

Bedeković: 'Pojavio se projekt razvoja Toplica, a Stričak je tvrdio da ne postoji'

Objavljeno: 18.02.2022. 12:26

Zadnja izmjena: 18.02.2022. 13:31

Kako su naveli na današnjoj konferenciji za medije, upravo na traženje Kluba vijećnika Reformista, na sjednici Županijske skupštine raspravljati će se o definiranju strategije održivog razvoja kompleksa Varaždinske Toplice. 

Reformisti, međutim, sada traže da se osigura i nazočnost autora dokumenta kojeg, kako kažu - "župan Stričak naziva Jeti-dokumentom".

- Činjenica je da je župan iznosio apsolutne neistine da se hotelski kapaciteti ne mogu financirati iz NPOO-a. Pitanje je da li se radi o namjernim lažima ili jednostavnom neznanju župana. Slušali smo da je projekt razvoja Varaždinskih Toplica "Jeti", a upravo u rukama imamo Izvještaj na 180 stranica, idejna rješenja i detaljno razrađeno kako i gdje sagraditi nove objekte. Nažalost, ukoliko odmah ne krenemo u realizaciju izgradnje novih objekata u Toplicama, propustit ćemo priliku generacije za cijelu sjevernu Hrvatsku - rekao je Željko Bedeković, koji od ponedjeljka ulazi u županijsku skupštinu.

Zaključno, Željko Bedeković i Robert Vugrin izvješće o radu župana u drugom polugodištu prošle godine nazvali su "ponavljanjem gradiva".

-U njemu nema ničeg novog, ponavljaju se projekti koji su započeti u mandatu župana Čačića. Opisuju se u kojoj su fazi, kakav značaj imaju za građane te se de facto opisuju dokumenti da "postoje samo sličice". Ti isti projekti se sada posjećuju, župan se sa suradnicima slika pred njima i reže vrpce. Ipak, škole, centri kompetentnosti i slično su projekti koje župan Stričak nije uspio zaustaviti - zaključio je Vugrin.

Komentari