reakcija

SDP odgovorio na Čačićevu prozivku da su bili u 'dealu s HDZ-om'

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.06.2021. 09:50

Zadnja izmjena: 02.06.2021. 09:51

SDP varaždinske županije obratio se danas priopćenjem za medije u kojem su se osvrnuli na izjave bivšeg župana Radimira Čačića kako je SDP na izborima napravio ''deal'' s HDZ-om te kako su pozivali svoje birače da ne izađu na izbore.

  • Čačić na RTL-u: Napuštamo većinu ako će HDZ surađivati s Čehokom. Imaju jedan dan za očitovanje, više ovdje.

Priopćenje koje potpisuje predsjednica ŽU SDP-a Barbara Antolić Vupora prenosimo u cijelosti:

Nastavno na izjave bivšeg župana još jednom ponavljamo kako je ŽO SDP-a Varaždinske županije, nakon što  kandidatkinja za županicu Barbara Antolić Vupora nije ušla u drugi krug lokalnih izbora, programski u drugom krugu potporu dao bivšem županu te podržao kandidate Reformista u općinama gdje nije imao svoje kandidate.

Izjave bivšeg župana smatramo potpuno neutemeljenim i neprimjerenim što potvrđuje i usporedba broja osvojenih glasova bivšeg župana u prvom i drugom krugu lokalnih izbora te krivce za svoj poraz mora potražiti u svojim redovima i/ili kampanji kakvu je vodio što je politički, ali i ljudski korektno.

Kao primjer možemo uzeti općinu Trnovec Bartolovečki gdje je SDP-ova kandidatkinja izgubila od kandidatkinje Reformista. U prvom krugu kandidat za župana Čačić dobio je 894 glasa, a u drugom 1277, no kandidat HDZ-a u prvom krugu dobio je svega 623 glasa, a u drugom gotovo duplo 1162. Slična je situacija u Varaždinskim Toplicama i nekim drugim općinama i gradovima.

SDP je do sada, a tako će i ubuduće eventualno dati preporuku, ali kao demokratska stranka, svojem članstvu, a naročito simpatizerima nije i neće naređivati kako glasati.

Tko izgubi, naravno da se ima pravo ljutiti, ali s obzirom na dugogodišnje iskustvo u bavljenju politikom, ovakve reakcije bivšeg župana u najmanju ruku iznenađuju. SDP je na svim razinama vodio afirmativnu kampanju i stanovnici Varaždinske županije su to i prepoznali. Ljudi su umorni od gospodarske i korona krize. Nije vrijeme za podjele, politikanstvo, negativnosti bilo koje vrste. Kako smo već i rekli, podržat ćemo sve projekte koji će pridonijeti napretku naše Županije, a to na primjer projekti brze pruge, DC D2 i  brze ceste prema Ivancu svakako jesu.

Komentari