istup na gradskom vijeću

Ivanečki SDP skeptičan oko brze ceste: 'Sporazum za Sjever je, blago rečeno - prenapuhan'

Gradu Ivancu Sporazum za Sjever trebao bi donijeti brzu cestu, a Gradu Varaždinu rješenje za Kućansku rampu, no ivanečki SDP-ovci nisu toliko optimistični...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.11.2021. 09:12

Zadnja izmjena: 02.11.2021. 09:14

Foto: Facebook

Ivanečki SDP oglasio se priopćenjem za medije, u kojem Razvojni sporazum za Sjever, vrijedan dvije milijarde eura, nazivaju prenapuhanim.

Riječ je, podsjetimo, o dokumentu o kojem od posljednjih lokalnih izbora podosta govori, a koji bi uskoro trebao biti potpisan, te svakoj od četiri sjeverne županije donijeti ostvarenje cijelog niza kapitalnih projekata. Kada je konkretno riječ o ivanečkom području, temeljem toga strateškog dokumenta najavljena je izgradnja brze ceste Varaždin-Ivanec, i to kao jedan od glavnih prioriteta.  Gradu Varaždinu, primjerice, dokument bi trebao donijeti rješenje pitanja Kućanske rampe, no ivanečki SDP-ovci nisu toliko optimistični. Govoreći o svojim zahtjevima, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ivanca poručili su:

- Želimo da se ubrza dinamika privlačenja novih investicija u Poduzetničku, odnosno Industrijsku zonu, te smo izrazili skeptičnost u vezi izgradnje brze ceste prema Ivancu, s obzirom da je sam Sporazum za sjever koji pompozno predlaže aktualni župan blago rečeno prenapuhan.

Također, gradonačelniku Miloradu Batiniću na sjednici Gradskog vijeća predložili su uvođenje besplatnog električnog javnog prijevoza Grada Ivanca, rješavanje problema vrtića na Gradskom području te plinofikacija cijelog gradskog područja.

Komentari