koalicijski partneri

Stričak kaže da je Čačić procijenio kako će Županija 'moći sama', a sada su to 'dubioze koje treba riješiti'

Objavljeno: 06.03.2018. 08:38

Zadnja izmjena: 06.03.2018. 08:58

Foto: Arhiva/Ilustracija

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić u ponedjeljak je uputio oštru poruku Vladi Republike Hrvatske, možda i najoštriju do sad - riječima da ga „ne iskušavaju“, odnosno da će poduzeti „sve što može“ ako država ne počne vraćati 33 milijuna kuna temeljem sporazuma o sufinanciranju projekata izgrađenih prema javno privatnom partnerstvu.

>>Čačić: "Preporučujem im da me ne iskušavaju - poduzet ću sve što mogu!"

Za komentar Čačićeve poruke upitali smo i saborskog zastupnika – predsjednika županijskog HDZ-a Anđelka Stričaka, koji ne sumnja u većinu vladajućih: „Vlada premijera Plenkovića ima podršku 78 saborskih zastupnika i tako će i ostati! Oporba je u nekoliko navrata to pokušala dovesti u pitanje izglasavanjem nepovjerenja ministrima, to su bile jedine inicijative i naravno – u tome nije uspjela“, rekao je Stričak.

Glede poruke koju je Vladi poslao varaždinski župan, Stričak je kazao: „Na žalost, Varaždinska županija ima specifičnu problematiku, a to su financijske dubioze zbog projekata izgradnje škola i sportskih dvorana prema famoznom JPP modelu. Sada su te financijske obveze županiji veliko opterećenje i naravno da za to treba naći rješenje. Međutim, problem JPP-a se vuče još od 2005., kada je župan bio g. Čačić, čije je Poglavarstvo procijenilo da će županija moći snositi financijski trošak JPP-a i u taj model izgradnje tada su krenuli sami. U svakom slučaju, Varaždinsku županiju aktualna Vlada predvođena HDZ-om neće zakinuti!“, njegova je poruka.

Komentari