županijska skupština

Stričak sada javno proziva i Zdravku Grđan, i to za "petljanje s putnim troškovima i dnevnicama"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.11.2021. 11:59

Zadnja izmjena: 30.11.2021. 12:11

Nakon što je gotovo pola sata prozivao platformu Budimo grad za cijeli niz stvari,  župan Anđelko Stričak prozvao je i predsjednicu Gradskog vijeća Zdravku Grđan za, kako se izrazio – „petljanje i prtljanje s putnim troškovima i dnevnicama“. Kazao je kako je to utvrdila županijska unutarnja revizija.

Konkretno, predsjednice Gradskog vijeća Stričak se dotaknuo govoreći o poljoprivrednim zemljištima na području županije, koje mu je postavio HDZ-ov vijećnik Josip Krtanjek. Riječ je o slučaju s posljednje sjednice Gradskog vijeća, na kojoj je poništena ranije donesena odluka o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta koje unatrag 16 godina koristi PPP Cafuk.

Stričak je o tome pred svim vijećnicima rekao sljedeće:

- Ako mene pitate, to je čisto kokošarenje. Malo ćemo raspisati javni natječaj, pa ćemo ga skinuti s točke dnevog reda. Pa ćemo nešto izglasati, pa pobiti samog sebe. To je čisto kokošarenje, međutim mene to ne čudi jer ako je najveći domet predsjednice Gradskog vijeća bio petljanje i prtljanje s putnim troškovima i dnevnicama, a što je utvrdila naša unutarnja revizija – sve jasno. Ali, da na tome ne stane, zamolit ću pročelnika da os svih općina i gradova prikupi podatke kolio zemljišta imaju, da li je u zakupu, kad je raspisan natječaj, do kad traje i iznos po hektaru jer je jedan dio prihoda i prihod u proračun Varaždinske županije. 

'Spomenik mu je jedini projekt'

Prije toga, kao što smo rekli, Stričak je gotovo cijelih pola sata prozivao i platformu Budimo grad, o čemu možete čitati ovdje. Uoči sjednice, Reformisti su pak održali presicu na kojoj su poručili kako Stričak "nema ni jedan svoj projekt osim spomenika Franji Tuđmanu". Kod proračuna će ostati suzdržani.

 

Komentari