Grad Varaždinske Toplice

Vijećnici Varaždinskih Toplica donijeli rebalans proračuna i odluku o sufinanciranju produženog boravka

Objavljeno: 25.07.2023. 17:47

Zadnja izmjena: 25.07.2023. 17:54

Gradsko vijeće Grada Varaždinskih Toplica jednoglasno je donijelo novi rebalans proračuna za 2023. godinu, usvojilo plan ukupnog razvoja Grada za razdoblje od 2021. do 2031. godine te donijelo odluku o sufinanciranju troškova produženog boravka u osnovnim školama, priopćeno je danas iz Varaždinskih Toplica.

Gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković na početku sjednice u ponedjeljak je zahvalila svim vijećnicima na kontinuiranom radu za boljitak sugrađana te istaknula kako se Grad javlja na razne natječaje.

- Javljamo se na sve natječaje za koje imamo uvjete. Prijavili smo se na deset natječaja, od toga je prošlo njih devet i jedan je još na čekanju – rekla je Ratković, objasnivši da je rebalans proračuna potreban upravo zbog dobivenih sredstava iz raznih odobrenih projekata.

Između ostalog, Grad Varaždinske Toplice dobio je od Ministarstva prostornog uređenja sredstva za modernizaciju cesta, od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture stigla su sredstva za izradu dviju projektnih dokumentacija kao i sredstva za radove na sanaciji nerazvrstane ceste Cvjetna ulica, i to u potpunosti. Od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Varaždinske Toplice dobile su sredstva za ulaganje u objekt Dječjeg vrtića Tratinčica te sredstva za Pilot projekt za sufinanciranje troškova stanovanja mladih obitelji i mladih osoba, navodi se u priopćenju.

Novim rebalansom proračuna, između ostalog. povećavaju se sredstva u području obrazovanja, točnije predškolsko obrazovanje kao i u području socijalne zaštite gdje će sredstva biti usmjerena za stanovanje. Uz to, povećavaju se sredstva za zaštitu okoliša te rekreaciju i sport, ističe se u priopćenju.

Komentari