Dabrovi sigurni (i) u Kutini, već se misli na Zagreb i Nexe

Objavljeno: 23.02.2014. 08:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Rukometaši GRK Varaždina pobijedili su kao gosti Moslavinu rezultatom 24:19 pa im u preostalih sedam kola Premijer lige treba samo još jedna pobjeda. A onda – Liga za prvaka!

Utakmicu u Kutini obilježila su dva detalja. Prvi je činjenica da su Varaždinci zagospodarili terenom – i rezultatom – od prve minute (poveli 2:0 u prva tri napada, u 10. minuti vodili 5:2, u 20. je bilo 11:6 za Dabrove). Drugi je detalj drugo poluvrijeme s rekordno malo pogodaka, svega 9:6 bio je – u korist Varaždinaca – rezultat tih drugih 30. minuta. U onih prvih 30, nakon što su rukometaši GRK Varaždina otišli na plus pet u 20. minuti, dozvolili su Kutinjanima da se malo približe, 13:15 je bio rezultat poluvremena. Čak štoviše, Moslavina je u 36. minuti uspjela i izjednačiti (15:15), no uz početnih 0:0 bilo je to i jedino poravnanje na utakmici. Koje je Dabrovima bilo takvo upozorenje da su odmah ubacili u višu brzinu i u narednih 10 minuta napravili 6:0 seriju, pobjegli na 21:15. Do kraja se samo kontrolirala prednost, koja je šest minuta prije kraja iznosila i rekordnih sedam pogodaka razlike (16:23), konačan pak je rezultat bio 19:24. Uz 7 pogodaka Horvata, 5 Kuduza, 4 Marčeca, uz 12 obrana Balenta. 

Sedam kola prije kraja Premijer lige – nakon koje slijedi Liga za prvaka - varaždinski Dabrovi i dalje drže vodstvo na tablici. Do matematičkog osiguranja borbe za europske pozicije potrebna im je jedna jedina pobjeda, budući da u odnosu na petoplasirani Umag imaju čak 14 bodova prednosti (Umažani imaju utakmicu manje). Možda ta presudna dva boda Varaždinci osvoje već u idućem kolu, kad se u Areni Varaždin igra derbi s Karlovcem, trećeplasiranom momčadi lige.

No prije toga, Varaždin ima još jednu itekako važnu natjecateljsku obvezu u Areni, već u srijedu. U utakmici osmine finala Hrvatskog rukometnoga kupa Dabrovi će odmjeriti snage s rukometašima Đakova. Kup je još jedna prilika za izlazak na europsku scenu, naime pobijede li 11-oplasiranu momčad lige Varaždinci bi ušli u četvrtfinale, došli na korak do Final Four turnira koji otvara lijepu priliku za vađenje euro-vize.

Komentari