Trener Birkirkare

Dražen Besek: Na Malti smo napravili dobar posao, sljedeće sezone idemo po naslov prvaka

Objavljeno: 27.05.2016. 19:06

Zadnja izmjena: 27.05.2016. 19:12

Foto: www.timesofmalta.com

Iza varaždinskog nogometnog stručnjaka Dražena Beseka vrlo je uspješna sezona u malteškoj Birkirkari. Naime, varaždinski trener je sa svojim suradnicima uspio stići do trećeg mjesta u prvoj ligi i tako izborio prvo pretkolo Europske lige. Taj rezultat učinio je zadovoljnim i upravu kluba pa je Besek produljio suradnju na još dvije godine.

Besek je počeo kao trener - igrač u Varteksu, a kasnije je vodio Čakovec, Slaven Belupo, Zaglebie Lubin, Dravu Ptuj, Shangai Shenhua, gdje je jedno vrijeme bio i pomoćnik Miroslavu Blaževiću, Zagreb, Hunan, Wuhan Zall i Tianjin Songjiang. Bio je i izbornik kineske reprezentacije do 23 godine, a prije Birkirkare vodio je nogometaše Osijeka.

Treće mjesto

S malteškim klubom u avanturu je krenuo na početku ove godine. Na kraju je njegova ekipa osvojila treće mjesto s 47 bodova, a stigao je do polufinala FA Trophyja.

- Ostvaren je cilj i osobno sam zadovoljan sezonom. Kad se ostvare ciljevi zadovoljna je i uprava tako da smo produljili suradnju na još dvije godine - rekao je Dražen Besek koji je u Birkirkaru doveo bivše varteksovce Matiju Smrekara, Gorana Mujanovića i Miroslava Koprića. Oni su se na najbolji mogući način odužili za ukazano povjerenje. Mujanović je zabio dva, Smrekar pet golova, a Koprić je bio nezamjenjiva karika na vratima.

- Zadovoljan sam svim našim dečkima. Napravili smo zbilja dobar posao na Malti - rekao je Besek koji je u malteški klub unio dašak visokog profesionalizma, a asistirao mu je kondicijski trener Nikola Jaroš.

- Nisam imali puno vremena za privikavanje. Sve smo podigli na jednu višu, profesionalnu razinu i igrači su to prihvatili - rekao je Besek i dodao kako se malteška liga ipak ne da usporediti s 1.HNL.

Sljedeće sezone po naslov

- Teško je to uopće uspoređivati. U posljednje vrijeme na Malti se mnogo ulaže u nogomet, imaju i tri profesionalne lige, a daljnje ambicije za razvoj postoje - objasnio je Besek kojeg s njegovim klubom čekaju pretkola Europske lige, dok će uskoro početi i slagati i kadrovsku križaljku za sljedeću sezonu.

- Cilj je napad na titulu. Sigurno je da će doći do promjena, a meni je najvažnije da ostanemo kompletni - zaključio je Besek.

Komentari