PK TAKT

Foto - Medalje s međunarodnog WDSF natjecanja i Sarajevo dance festivalu za PK Takt

Objavljeno: 17.11.2022. 13:57

Zadnja izmjena: 17.11.2022. 14:01

Članovi Plesnog kluba Takt iz Varaždina sudjelovali su na velikom WDSF međunarodnom plesnom turniru Sarajevo dance festival koji se održao u organizaciji PK Astorija Sarajevo.

Po prvi puta su održana WDSF open natjecanja za solo kategorije u standardnim i latinsko-američkim plesovima te već tradcionalno WDSF natjecanja za sportske plesne parove.

  • Plesni klub Takt iz Varaždina u međunarodnim natjecanjima u standardnim i latinsko-američkim plesovima predstavljalo je osam solo djevojaka Emili Šobak, Korina Eršeg, Natali Franolić, Ela Alibašić, Linda Šoštarek, Marta Majcen, Nina Đipalo Čelik i Iva Friščić te dva plesna para Matej Bolšec i Karolina Bogović te Luka Gladović i Elena Majcen.
  • U solo kategorijama standardnih plesova izvanredan rezultat ostvarile su uspinjanjem na postolje Emili Šobak (srebro u kategoriji mlađe mladeži), Marta Majcen (srebro u kategoriji mladeži te srebro u kategoriji starije mladeži), Linda Šoštarek (bronca u kategoriji mladeži) te Iva Friščić (bronca u kategoriji starije mladeži). I ostale djevojke postigle su odlične rezultate (Korina Eršeg, 4. mjesto u kategoriji mlađe mladeži te polufinale u mladeži), Natali Franolić (6. mjesto u mladeži), Ela Alibašić (polufinale u kategoriji mladeži i starije mladeži) i Nina Đipalo Čelik (6. mjesto u kategoriji starije mladeži).
  • U solo kategorijama latinsko-američkih plesova u izrazito žestokoj konkurenciji sve solo djevojke koje su predstavljale Plesni klub Takt Varaždin završile su natjecanja u polufinalnim i/ili četvrtfinalnim krugovima natjecanja. Najbolje rezultate ostvarile su u mlađoj mladeži Emili Šobak 7. mjesto od 23 natjecateljice te Korina Eršeg 9. mjesto od 23. natjecateljice, u mladeži Marta Majcen 10-11. mjesto od 28 natjecateljica te Linda Šoštarek 12. mjesto od 28 natjecateljica.
  • U kategorijama plesnih parova na međunarodnom turniru odlično su nas predstavili Matej Bolšec i Karolina Bogović osvajanjem 4. mjesta u standardnim plesovima te 5. mjesta u latinsko-američkim plesovima. U kategoriji mladeži u standardnim plesovima Luka Gladović i Elena Majcen zauzeli su odlično 6. mjesto dok su se u kategoriji starije mladeži popeli na svoje prvo WDSF postolje te su osvojili 3. mjesto i brončanu medalju. U latinsko-američkim plesovima Luka i Elena osvojili su 6. mjesto u kategoriji mladeži, dok su natjecanje u višoj starosnoj kategoriji završili u polufinalu.

Nakon toga osvojeno je još sedam novih medalja za Plesni klub Takt Varaždin. Odlične rezultate na bodovnom turniru u sklopu Sarajevo dance festivala postigle su u kategoriji mlađe mladeži C Emili Šobak (zlato u latinsko-američkim plesovima te 4. mjesto u standardnim plesovima) te Korina Eršeg (zlato u standardnim te 4. mjesto u latinsko-američkim plesovima). U kategoriji mladeži C Natali Franolić osvojila je dvije srebrne medalje u obje discipline sportskog plesa dok je u kategoriji mlađe mladeži B Linda Šoštarek osvojila zlato u standardnim plesovima te 4. mjesto u latinsko-američkim plesovima).

Matej Bolšec i Karolina Bogović briljirali su u nedjelju na bodovnom turniru osvajanjem dvije zlatne medalje i to sa 1. mjestom u standardnim te 1. mjestom u latinsko-američkim plesovima u kategoriji mlađe mladeži C.

 

Komentari