Streličarstvo

Foto - Zamjenik gradonačelnika Marković čestitao streličarki Amandi Mlinarić na osvojenoj bronci

Objavljeno: 05.10.2023. 12:44

Zadnja izmjena: 05.10.2023. 13:12

Varaždinskoj vrhunskoj streličarki Amandi Mlinarić danas je na odličnim rezultatima čestitao zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković na prijemu u palači Patačić.

Na Europskom prvenstvu u disciplini poljskog streličarstva, održanom u talijanskom gradu Cesna, Amanda Mlinarić osvojila je brončanu medalju u seniorskom pojedinačnom natjecanju.  U polufinalu je izgubila meč od Irene Franchini iz Italije, te je u dvoboju za treće mjesto uspjela pobijediti streličarku, također iz Italije, dosadašnju europsku prvakinju, Saru Ret.

Ovoj brončanoj medalji Mlinarić je dodala i srebrnu medalju osvojenu u mješovitoj ekipi u paru s Domagojem Budenom iz SK Agram Zagreb. Na prvenstvu je sudjelovalo 226 streličara uz 26 europski država koji su se natjecali u tri vrste luka, dvije kategorije, juniorskoj i seniorskoj, te pojedinačno i u ekipama.

Prijemu su prisustvovali i trener Cvjetolsav Zorman i predsjednik kluba Tomislav Mlinarić te Dražen Cesar, voditelj Odsjeka za sport i rekreaciju Grada Varaždina. Na prijemu se poveo razgovor o uvjetima treniranja varaždinskih streličara te o mogućnostima kako će Grad Varaždin još više pomoći da streličari imaju još bolje uvjete za postizanje vrhunskih rezultata.

Komentari