STOLNI TENIS

Francuzi osvojili Europski stolnoteniski kup u Varaždinu

Objavljeno: 16.05.2021. 18:53

Zadnja izmjena: 16.05.2021. 18:53

U GSD Varaždin održana je završnica Europskog kupa u stolnom tenisu, a pobjednici ovog prestižnog klupskog natjecanja je francuska ekipa AS Pontoise Cergy TT.

Francuzi su nakon igranja po skupinama, te četvrtfinalu i polufinalu na kraju i u finalu slavili i to protiv momčadi SPG Walter Wels, za koju je igrao i hrvatski reprezentaivac Frane Tomislav Kojić, rezultatom 3:1.

- Bio je težak i neizvjestan meč, napeto do kraja, izjavio je Kojić. - Možda je moglo završiti i na našoj strani, no ispostavilo se da su se Francuzi pokazali kao iskusnija momčad. Velika šteta za moj meč s Robinotom, bili su gusti setovi i poeni, ali nisam bio dobar s 'glavom'. U krucijalnim trenucima nisam bio dovoljno miran. Žalim i za propuštenom prilikom Szudija, imao je četiri meč lopte, vodio 5:2. Da je Szudi dobio Matteneta, mi bi poveli 2:1 i možda bi i Baum bio pod većim pritiskom u meču sa mnom. On je bio favorit prije meča, a ovako je bio dodatno opušten. Mene je i svladao umor, sve me boli, nešto me i u ramenu zakočilo. Nadam se da nisu opet isti problemi. Moram pohvaliti Levenka i njegovu igru, bio je odličan. Šteta za propuštenim prilikama. To su ti trenuci u finalima, te sitne stvari koje odlučuju, a koje se ne praštaju, dodao je Kojić.

Ovo veliko i zahtjevno natjecanje održano je u Varaždinu u organizaciji STK Starr.

Finale
Walter Wels - Pontoise Cergy 1:3
Kojić - Robinot 1:3 (-10, 10, -9, -7)
Levenko - Baum 3:2 (-10, 5, -5, 9, 5)
Szudi - Mattenet 2:3 (-12, -10, 3, 10, -5)
Kojić - Baum 0:3 (-7, -7, -9) 

Komentari