Atletski klub Sloboda

Jana Koščak odlazi na Olimpijske igre, a društvo bi joj mogao raditi i Roko Farkaš

Objavljeno: 16.03.2024. 09:23

Zadnja izmjena: 16.03.2024. 09:23

Reprezentativka, rekorderka Hrvatske, a zadnjih godinu dana i vlasnica svjetskog rekorda Jana Košćak, u Atletskom klubu Sloboda je od svoje sedme godine. Iako je od prvih dana postizala zavidne rezultate, posljednjih godina Jana je osvojila i vrh svjetske atletike.

Vrhunac dosadašnje karijere zasigurno je bio nastup na njezinom prvom seniorskom dvoranskom Svjetskom prvenstvu koje je održano u Glasgowu. Nažalost, nastup u petoboju morala je zbog ozljede prekinuti već nakon prve discipline.

- Ali zato na ostatak ove godine gledam pozitivno. Veselim se vanjskom djelu sezone, gdje me očekuje dosta natjecanja, počevši od Državnog prvenstva, Prvenstva Europe u Rimu, gdje sam se kvalificirala u skoku u vis i sedmoboju. Tu je i nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, što je san svakog sportaša - rekla je Jana Koščak.

'Mogu i do medalje' 

Još jedan u nizu bisera domaće atletike je i Roko Farkaš. Nakon sjajnih nastupa u dvoranskom dijelu sezone i njega očekuju novo izazovi na otvorenom.

– Pripreme su već započele, a sljedeći tjedan odlazimo i u Portugal, gdje je ipak kvalitetnije vrijeme. Za nastup na Europskom prvenstvu u Rimu trenutno sam u kvoti, na 30. mjestu od 36, ali do 29. svibnja, kada završava rok za ranking nećemo znati idem li ili ne, tako da moram otrčati još par dobrih utrka na 200 metara. Tu su i Olimpijske igre za koje sam trenutno na 53. mjestu od 68 i nadam se da uz nekoliko dobrih utrka mogu ući u kvotu za Pariz. Primarni fokus ove sezone je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Peruu na kojem ću nastupati u svojoj najjačoj disciplini: desetoboju. Bude li dobrih rezultata, mislim da mogu i do medalje - mišljenja je Roko Farkaš.

'Kruna je prvenstvo u Peruu'

Varaždinski trolist zaokružuje Janko Kišak, koji također nakon uspješne dvoranske sezone koncentraciju preusmjerava prema natjecanjima na otvorenom.

- Formu ćemo skupljati na pripremama u Portugalu, dok se klub pobrinuo da dio ekipe putuje i u Makarsku i na Trakošćan. Vanjska sezona puno je atraktivnija, ali i napornija jer nas čeka veliki broj državnih prvenstava i pokoje Prvenstvo Balkana. Kruna je ipak Svjetsko prvenstvu u Limi, glavnome gradu Perua. Nadamo se dobrim rezultatima i pokojoj medalji - rekao je Kišak.

Komentari