Košić i Kišić podnijeli ostavke uz komentar: Odradili smo svoje

Objavljeno: 18.12.2013. 17:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Nenad Kovačić

Alan Košić i Alen Kišić, varaždinski dožupani poznati i kao predsjednik i dopredsjednik Nogometnoga kluba Varaždin, podnijeli su ostavke na potonje funkcije.

Košić i Kišić na čelnim su funkcijama VŽ-trećeligaša „izdržali“ točno tri mjeseca i 10 dana, a odluku o ostavci obrazložio je dopredsjednik Kišić.

- Mi ispunjavamo obećano. Ako se sjećate, na prvom smo predstavljanju rekli da smo mi samo privremena, tehnička vlada koja će pomoći da klub krene u proces preoblikovanja. Svoje smo napravili, klub je krenuo u preoblikovanje, za svaki daljnji korak NK Varaždin treba čelništvo koje će djelovati u korist kluba profesionalno, punim angažmanom. Obveze kolege Košića i moje obveze u Varaždinskoj županiji takav angažman ne dozvoljavaju, vođenje sportskoga kluba nije za političare.

Podsjetili smo ipak Kišića da su tada čelnici NK Varaždina obećali sudjelovanje u klupskoj vladi do kraja procesa preoblikovanja, na razdoblje od – citiramo – „osam do 10 mjeseci tijekom kojih bi proces preoblikovanja trebao biti okončan, nakon čega će – kad klub postane športsko dioničko društvo - dioničari formirati pravo, operativno vodstvo”. Kraj preoblikovanja Alan & Alen nisu dočekali, štoviše isto praktički nije ni ozbiljno započeto, a prošla je tek trećina njihovog najavljenog „mandata“.

 – Stoji s jedne strane, no s druge mi smo u ova tri mjeseca napravili sve što smo trebali. Gradsko vijeće Grada Varaždina odlučilo je da će Grad biti većinski vlasnik budućeg športskog dioničkog društva, nema onda nikakve logike da na čelnim funkcijama budu županijski čelnici. Grad mora odrediti tog, prvog među jednakima – argumentirao je Kišić.

Shodno svemu rečenom, „taj jedan” trebao bi biti Vjeran Radelić. Osim što je aktualni dogradonačelnik, ujedno je i jedini preostali akter dosadašnjeg tročlanog vodstva. Hoće li tako doista i biti, čitajte od petka u novom broju tiskanog izdanja Tjednika eVaraždin.

Komentari