Bivši varteksovac

Leon Benko uvjerljivo najbolji strijelac bosanskohercegovačke Premijer lige i najborbeniji igrač Sarajeva!

Objavljeno: 20.05.2016. 14:27

Zadnja izmjena: 20.05.2016. 14:32

Foto: FK Sarajevo - Facebook

I dok je Varaždinac Matija Katanec sa svojim Zrinjskim osvojio titulu prvaka u bosanskohercegovačkoj Premijer ligi, varaždinski nogometaš Leon Benko ove sezone okitio se titulom najboljeg strijelca lige.

>>Matija Katanec sa Zrinjskim prvak Premijer lige: Neopisiv osjećaj, još nismo svjesni što smo postigli

Benko je ove sezone za Sarajevo postigao 18 pogodaka odnijevši tako uvjerljivu titulu najboljeg strijelca lige. Naime, drugi strijelac lige Brazilac Wagner, igrač Širokog Brijega, 12 puta je zatresao mrežu protivnika pa varaždinskom napadaču nitko nije bio ravan u golgeterskom smislu.

Navijači Sarajeva, popularne Horde zla, Benku su uručili nagradu 'Ismir Pintol' za najborbenijeg igrača kluba ove sezone.

Podsjetimo, Benko je kao 23-godišnjak iz matičnog Varteksa otišao u bundesligaški Nürnberg. Nakon dvije godine u Njemačkoj, uslijedile su dvije belgijske destinacije, Standard Liege i Kortrijk da bi se prije četiri godine priključio koprivničkom Slaven Belupu. Prva egzotična destinacija bila je saudijski Al Faisaly, uslijedile su dvije prekrasne godine u Rijeci da bi otišao na avanturu u kineski Dalian. S Kinezima se nije razišao u dobrim odnosima, a prošle sezone potpisao je za Sarajevo s kojim je osvojio prvenstvo.

Ove sezone Sarajlije su završile kao petoplasirana momčad Premijer lige.

Komentari