Nastupilo rekordnih 95 natjecatelja

Matija Zadravec i Mirela Turk najbrži na petom Dravskom ultracrossu

Objavljeno: 28.03.2016. 17:12

Zadnja izmjena: 28.03.2016. 18:43

Foto: TK Marathon 95

Rekordnih 95 sudionika okupilo se na 5. Dravskom ultracrossu na Uskrsni ponedjeljak, tradicionalnoj utrci varaždinskog trkačkog kluba Marathon 95.

Ova pomalo neobična utrka, pogotovo s obzirom na termin održavanja, sve više privlači trkače kako iz okolice tako i iz udaljenijih krajeva pa čak i iz susjedne Slovenije.

Ugodno vrijeme, zanimljiva trasa staze, dobra organizacija i niska startnina privukli su rekordnih 95 trkača i trkačica na start ovogodišnjeg 5. izdanja Dravskog ultracrossa.

Stazu od 16 kilometara, sa startom kod pješačkog mosta na Dravi u Varaždinu, po novom nasipu do Svibovca Podravskog, kroz mjesto pa uz dravski kanal do cilja kod pješačkog mosta, najbrže su prošli Matija Zadravec i Mirela Turk. Članu Kotoripskih begača trebalo je 58 minuta i 23 sekunde za rekord staze, a članici Marathona 95 1 sat, 13 minuta i 1 sekunda.
Drugi i treći kod trkača bili su Mario Špoljar (AK Oroslavje) i Damir Balaško (AK Rudolf Perešin), a kod trkačica Alenka Horvat (AK Varaždin) i Katarina Nestić (TK Međimurje).
5. Dravski ultracross bila je i treća utrka ovogodišnjeg Kupa sjeverozapadne Hrvatske.
 

Komentari