POTVRDA KVALITETE

Međimurje 2022. - Prva županija s titulom Europske regije sporta

Objavljeno: 14.11.2020. 19:57

Zadnja izmjena: 14.11.2020. 20:00

Međimurje je postala prva hrvatska županija s laskavom titulom Europske regije sporta, i to za 2022. godinu. O tome su Hrvatski olimpijski odbor (HOO) izvijestili i zahvalu za potporu u kandidaturi uputili dopredsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije Mario Vukoja i tajnik Tomica Jakopec.

"Obavještavamo vas kako je Međimurska županija proglašena Europskom regijom sporta 2022. godine. Našu kandidaturu, neprofitna organizacija ACES Europe ocijenila je najvišim ocjenama, a to ne bi bilo moguće bez pisma podrške koju je dao Hrvatski olimpijski odbor (HOO). Nadalje, podrška HOO vidljiva je i prilikom izgradnje i opremanja sportskih objekata, kao i provođenja brojnih projekata. Sve to pridonijelo je dobivanju ove prestižne titule, kojom se Međimurje okitilo kao prva regija u Hrvatskoj.

Stoga vam u ime cjelokupne sportske javnosti u Međimurju, kao i Međimurske županije od srca zahvaljujemo što ste prepoznali naš potencijal i podržali našu kandidaturu. Benefiti dobivanja ove titule osim na sportskom bit će vidljivi i na turističkom te promocijskom planu, kako naše regije tako i domovine. Garantiramo da ćemo sigurno opravdati stečeni status te time doprinijeti pozitivnom ugledu hrvatskog sporta u Europi. Nadamo se kako ćemo i u budućnosti uspješno surađivati, ne samo po pitanju Europske regije sporta već i na drugim područjima."

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop čestitali su vrijednim Međimurcima na ovoj prestižnoj tituli:        "Dragi prijatelji iz sportske zajednice Međimurske županije, uvijek je veliko zadovoljstvo surađivati s ljudima koji daju sve od sebe za napredak svoga kraja, pridonoseći tako i boljitku cjelokupne zajednice. Sa slavnom sportskom tradicijom, kontinuiranom radom 400-tinjak udruga te više od 16 000 sportašica i sportaša, Međimurje zaslužuje biti istaknuto i izvan hrvatskih granica kao primjer privrženosti sportu i tendencijama zdravog života svojih stanovnika. Veseleći se nastavku suradnje u budućnosti, u ime hrvatske olimpijske obitelji i osobno ime čestitamo vam na tituli Europske regije sporta 2022. godine!" 

Komentari