FOTO

Najbolji sportaši 2015. godine Lucija Pokos i Enes Garibović

Objavljeno: 01.02.2016. 21:15

Zadnja izmjena: 15.02.2016. 20:29

U varaždinskom HNK danas je održana svečanost 53. proglašenja najboljih sportaša grada Varaždina za 2015. godinu u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina. Sportaš godine je Enes Garibović iz Športskog karate kluba „Varaždin“, a sportašica Lucija Pokos iz Atletskog kluba „Sloboda“...

Najboljom sportskom ekipom kod muškaraca proglašen je Hrvački klub „Vindija“ Varaždin, dok je kod žena to Stolnoteniski klub „Varaždin“.

Mladom karatistu Enesu Gariboviću koji je između ostalog osvojio 1. mjesto na Svjetskom kupu i Prvenstvu Balkana ekipno, te 2. mjesto na Europskom prvenstvu ovo je prva nagrada za najboljeg sportaša grada Varaždina.

– Ovo mi je do sada u karijeri možda i najveće priznanje jer kada vas u vašem gradu, od svih sportaša, proglase za najboljeg, to stvarno mnogo znači – rekao je Garibović dodavši kako mu je ova nagrada priznanje za sve što je postigao u protekloj sezoni.

Slično razmišlja i Lucija Pokos koja je na Otvorenom prvenstvu Hrvatske bila je najbolja seniorka na 200 metara, a na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske najbolja mlađa seniorka na 60 metara. 

Lucija Pokos je rekla da joj je osobno velika čast što je među toliko kvalitetnih sportašica upravo njoj pripala titula najbolje u prošloj godini. Pritom je kao prava sportašica, zahvalila svom treneru Damiru Pascuttiniju kao i svom Atletskom klubu “Sloboda“. 

Za ostvarene, pak, rezultate u 2015. godini rekla je da joj je “prošla sezona do sada najbolja u karijeri“.

Na godišnjoj svečanosti varaždinskog sporta predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Goran Vučetić, kazao je kako to najveći praznik sporta u kojem imamo veliki repertoar.

- Zahvaljujem Gradu Varaždinu koji nas već 53 godine prati i pomaže sportske aktivnosti. Imamo i problema, ali oni se manifestiraju uglavnom kada se dijele novci – naglasio je Vučetić poručivši predstavnicima Grada da štede i „usmjere više novca u sport.

Najboljima u varaždinskom sportu za 2015. godinu potom je čestitao i varaždinski gradonačelnikGoran Habuš. U svojem obraćanju okupljenima podsjetio ih je da čak 35 milijuna kuna gradskog novca odlazi na sport.

- To je skoro 15 posto gradskog Proračuna. Međutim, sve su to sportske udruge vratile jer samo lani su organizirale 20 međunarodnih natjecanja. Zadaća je Grada da promovira i financira prvenstveno amaterski sport, ali ne zatvaramo vrata ni profesionalnom – rekao je Habuš zahvalivši svima  koji se bave sportom i pronose ime Varaždina širom svijeta.

Među laureatima su također hrvači „Vindije“, državni prvaci nakon osvajanja prvog mjesta Prve hrvatske hrvačke lige i Stolnotenisačice „Varaždina“ koje su prošle sezone igrale u playoffu Hrvatske stolnoteniske Superlige te osvojile 3. mjesto. 

U igri parova Petra Petek i Lea Rakovac bile su druge na Prvenstvu Hrvatske. Članica kluba, prošlogodišnja najbolja sportašica grada Varaždina, Petra Petek, brončana je seniorka na Prvenstvu Hrvatske, pobjednica Mastersa i Top 8 seniorki Hrvatske.  

Na svečanosti varaždinskog sporta dodijeljena su i priznanja najboljim sportašima s invaliditetom. To su Karlo Rajković iz Plivačkog klub „Barok“ Varaždin, Slavica Pintarić iz Kuglačkog kluba „Viseća Kuglana“, muška ekipa Boćarskog kluba osoba s invaliditetom „HVIDRA“ Varaždin, te ženska ekipa Pikado kluba osoba s invaliditetom „Varaždin“.

Nagradu za životno djelo, za postignuta sportska dostignuća kroz više od 40 godina aktivnog sportskog djelovanja i promidžbu sporta grada Varaždina, primio je Antun Jerić. O ovom istaknutom sportašu, rukometašu i pedagogu prikazan je i kratki dokumentarni film.

Najveće nada varaždinskog sporta su gimnastičar Mateo Žugec, atletičarka Mateja Jambrović te sportski plesni par Tin Sanjković i Milana Chekanova.

Program je vodio Zadranin Ivan Šarić, a U glazbenom dijelu nastupio je Jacques Houdek koji je uvodno otpjevao pjesmu 'Impossible dream'. kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u našoj galeriji fotografija:

Komentari