NK VARAŽDIN

NK Varaždin u susret s HNK Gorica ulazi s velikim hendikepom

Objavljeno: 18.01.2023. 08:41

Zadnja izmjena: 18.01.2023. 09:03

U današnju, odgođenu utakmicu 17. kola SuperSport HNL-a između Gorice i Varaždina, Varaždinci ulaze s velikim hendikom.

Naime, današnju utakmicu, koja je na rasporedu u 15,00 sati u Velikoj Gorici neće moći početi najjači sastav Varaždina. Zbog crvenih kartona iz utakmice Hrvatskog nogometnog kupa s Osijekom u sastavu Varaždina neće biti Zelenike i Pellumbija, koji su na toj utakmici zaradili crvene kartone. Također, ozbiljan nedostatak u varaždinskoj obrani bit će izostanak Ba, koji ima problema s koljenom. Osim toga, najvjerojatnije za utakmicu protiv Gorice neće konkurirati niti Noa Vugrinec.

Iako su to ozbiljni problemi za trenera Varaždinaca Maria Kovačevića, on je i dalje oprimista.

- Analiziramo Goricu zadnjih tjedan dana i imamo već u glavi kako bi oni trebali krenuti te kako mi moramo odgovoriti. Promijenili su puno igrača tjekom stanke, ali neki neće imati pravo nastupa na današnjem susretu. Imaju novog trenera i nije lako pripremiti se za današnje nadmetanje, ali optimist sam s obzirom na ono čime raspolažemo. Dobro smo ih analizirali i prezentirali smo rezultate našim igračima tako da otprilike znaju sve što nas očekuje. Najviše radim na svojoj ekipi, da budemo disciplinirani, da budemo čvrsti i kompaktni, da se znamo prilagoditi suparniku i terenu, a u tom slučaju sigurno možemo očekivati dobar rezultat, naglasio je Kovačević.

Gorica će igrati na pobjedu

Varaždince u Velikoj Gorici očekuje i težak teren s obzirom na kišu koja je padala ovih dana. Međutim, to je problem za obje momčadi. Koja se momčad bolje prilagodi imat će određenu prednost.

Što se momčadi Gorice tiče trener Kovačević je svjestan da će oni igrati na pobjedu na svom terenu, jer je to jedini način da se pokušaju pomaknuti s posljednjeg mjesta na prvenstvenoj ljestvici.

- Morat ćemo se znati dobro postaviti i dati sve od sebe da uspostavimo svoju igru i tako dođemo do pozitivnog rezultata, zaključio je Kovačević.

Susret Gorice i Varaždina počinje danas u 15,00 satina Gradskom stadionu u Velikoj Gorici.

 

Komentari