Platini upozorio Hrvatsku i Srbiju i zaprijetio suspenzijom

Objavljeno: 25.02.2011. 10:12

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Nenad Dugi / CROPIX

Predsjednik Uefe Michel Platini u četvrtak je posjetio Beograd i Zagreb te je nogometnim savezima Hrvatske i Srbije, kao i državnim vlastima dvaju država, predao vrlo jasnu poruku...piše Borna Rupnik za SportNet.hr

Prvi čovjek europskog nogometa, Francuz Michel Platini, boravio je kratko u Zagrebu i trebao se sastati s premijerkom Jadrankom Kosor kako bi s njom razgovarao o stanju u hrvatskom nogometu. Međutim, to je zbog prosvjeda na Markovom trgu bilo neizvedivo te se Uefin predsjednik sastao s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem.

Tom mu je prilikom bez zadrške poručio kako Hrvatska u narednih godinu dana mora riješiti problem nasilja na nogometnim terenima. Ukoliko u tom roku ne bude osigurano održavanje utakmica bez incidenata, Hrvatski nogometni savez mogao bi biti suspendiran.

Michel Platini tako je odredio uvjete koje moraju ispuniti hrvatske vladajuće strukture te Hrvatski nogometni saveza, a u razgovoru s Josipovićem istaknuo je da je svjestan pripreme novog zakona o navijačima.

Prije dolaska u Zagreb Platini je posjetio i Srbiju. U Beogradu je predsjedniku države Borisu Tadiću predao vrlo sličnu poruku. Ukoliko navijači Srbije ponove incidente poput onih nedavnih u Italiji na kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Europsko prvenstvo 2012. godine u Poljsku i Ukrajinu, Srbi će također biti isključeni iz Uefinih natjecanja.


Borna Rupnik / SportNet.hr

Foto: Nenad Dugi / CROPIX

Komentari