STOLNI TENIS

Podijeljene prve medalje na U21 EP koje se održava u Varaždinu

Objavljeno: 07.03.2020. 22:46

Zadnja izmjena: 07.03.2020. 22:46

Pretposljednjeg dana natjecanja na Europskom stolnoteniskom prvenstvu do 21 godine u Varaždinu podijeljen je i prvi komplet medalja.

Novi europski prvaci u mješovitim parovima su Rumunji Cristian Pletea i Adina Diaconu nakon što su u finalu svladali francuski par Bastien Rembert i Nolwenn Fort 3:2 (11:7, 2:11, 11:9, 6:11, 11:8). Brončane medalje osvojili su francuski par Irvin Bertrand i Leili Mostafavi odnosno belgijski duo Laurens Devos i Lisa Lung. Medalje te pobjednički pokal za nove europske prvake podijelili su Ronald Kramer, predsjednik ETTU-a, Ivan Čehok, gradonačelnik Grada Varaždina te Zlatko Pospiš, predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza.

Pavlović zasutavljena

Pretposljednjeg dana Europskog prvenstva do 21 godine, koje se održava u Varaždinu, Hrvatska je ostala i bez posljednje predstavnice.

Andrea Pavlović izgubila je u osmini finala od Francuskinje Camille Lutz s 4:2 (5, -8, 7, 4, -8, 5)
- Najviše problema sam imala s prijamom njezinog servisa i tu nisam imala pravog rješenja, izjavila je nakon meč Pavlović. - Zbog toga se uvukla nekakva nesigurnost u mene tijekom cijelog meča. Tu sam onda počela imati probleme i s mojom servom na što je ona postala agresivna i nikako se nisam mogla 'izvući' iz tog ritma. Kada bih i uspjela vratiti njezin servis, Lutz je opet bila spremna, tako da mi je stvarno stvorila pritisak. Igrala sam dobro prva tri dana. U osmini finala mrvicu slabije, ali i Lutz je za to zaslužna jer mi nije dala odigrati što je prolazilo ovih dana. Malo žalim, ali s druge strane dosta toga sam naučila. Ovo prvenstvo mi je dalo dodatnu motivaciju, iz ovog poraza naučit ću sigurno puno, zaključila je Pavlović.
Izbornik Darko Arapović dao je svoje kratko viđenje nastupa sve četiri hrvatske stolnotenisačice na Europskom prvenstvu.
- Andrea sigurno može biti primjer i mlađim curama svojom motiviranošću, razrađivanjem detalja, pripremom prije meča, emocijama koje unosi. Ona stvarno živi za stolni tenis. Zadovoljstvo je stvarno bilo surađivati s njom. Rezultat možda i nije toliko dobar koliko je ona cijelo vrijeme dobro igrala. Prva tri dana je sve dobila 4:0 i to neke igračice koje su bolje rangirane od nje. Što se ostalih djevojaka tiče, one su ovim nastupima dokazale da spadaju u tih 50-ak najboljih u Europi. To vrijedi i za Martu Vukelić, Hanu Arapović i Klaru Bardač. Po meni, ako ostanu na tom putu, to će biti samo za boljitak našeg ženskog stolnog tenisa, rekao je Arapović

Komentari