ŽRK KOKA

Premužić: S dvije nove igračice ponovo napadamo Europu

Objavljeno: 02.01.2022. 08:21

Zadnja izmjena: 02.01.2022. 08:27

Krajem kalendarske godine i u sportskim kolektivima se svode računi, iako natjecateljske sezone traju od jeseni do ljeta sljedeće godine. U ŽRK Koka tako su zadovoljni plasmanom u jesenskom dijelom 1. Hrvatske rukometne lige za žene, a već su počele pripreme i planovi za narednu sezonu.

Izvršni direktor ŽRK Koka Damir Premužić kaže kako su svi u klubu na kraju zadovoljni s 5. mjestom na prvenstvenoj ljestvici.

- Ostali smo u tome periodu bez osam igračica. Neke su otišle, a neke su se povrijedile tako da ovaj rezultat moramo gledati i kroz tu činjenicu. Bila je prilika za naše mlade igračice koje su dobile priliku a neke od njih su je i vrlo dobro iskoristile. Riječ je u prvom redu o Lari Perić, Jani Markulinčić i Niki Strahija.

Nove snage

U ovu sezonu ušli ste s novim trenerom. Nakon više godina na trenerskoj poziciji zamijenjen je Vladimir Canjuga. Novi i mladi trener je Zoran Jeftić, koji je također opravdao povjerenje.

- Vrlo smo zadovoljni njegovim pristupom i načinom njegovog rada. Tu pod svi mislim i na upravi i na igračice, što je vrlo važno u ovom poslu. Mi radimo na duge staze, stvaramo ekipu koja će tek u narednim sezonama pokazati svoj maksimum.

Pojačanja za nastavak

Pred kraj jesenskog dijela natjecanja otišle su iz kluba dvije stožerne igračice. Ivana Dežić prešla je u zagrebačku Lokomotivu, a Lana Ljubić svoju karijeru nastavit će u Austriji.

- Mi smo za nastavak sezone doveli dvije vanjske igračice. To su Lucija Zeba iz Osijeka i Lara Židek koja je igrala u Norveškoj, ali je stasala u riječkom Zametu. Uz naše mlade igračice koje su pokazale jako veliki potencijal mislim da ćemo biti vrlo konkurentni u nastavku sezone. Do kraja ožujka imat ćemo roster ekipe za sljedeću sezonu. U sezoni 2022/23. Ponovo napadamo Europu.

ŽRK Koka već u ponedjeljak 3. siječnja počinje s pripremama za nastavak sezone, a prvu utakmicu igraju već 22. Siječnja i to s ekipom Zrinski iz Čakovca u 12. Kolu 1. HRL za žene.    

 

 

Komentari