koke bez milosti na domaćem terenu

Sigurnom pobjedom protiv Splita Koke dodatno učvrstile treće mjesto na ljestvici

Objavljeno: 05.03.2017. 12:00

Zadnja izmjena: 05.03.2017. 12:12

Jučer u 15. kolu 1. Hrvatske rukometne lige za žene Kokice su pobijedile svoje suparnice iz ekipe Split 2010. s 24:18, čime su dodatno učvrstile povijesno treće mjesto na ljestvici.

Iako dosta uvjerljiva, pobjeda nije bila nimalo lagana. U prvom poluvremenu Koke imaju puno tehničkih grešaka, realizacija u napadu šteka, tako da se na odmor odlazi s neriješnih 10:10. Pravu igru Varaždinke su konačno pokazale u posljednjih 15-ak minuta utakmice, kad su se rezultatski počele odvajati i na kraju došle do solidne pobjede. Ključnu je ulogu opet odigrala izvrsna vratarica Golubić, skupivši čak 22 obrane. Dragišić i Domjan s po 5 golova i Jalušić s 4 bile su najraspoloženije među strijelcima.

Učvršćeno treće mjesto

Ovom pobjedom Varaždinke su dodatno učvrstile treće mjesto. Njihov prvi pratilac Sesvete Agroproteinka očekivano je izgubila s visokih 19:28 na svom terenu protiv vodeće i neporažene Podravke. Sada zaostaju za našim igračicama 2 boda. Riječki Zamet igra tek prekosutra s Lokomotivom u Zagrebu i ako tamo izgube - što je realno za očekivati - onda će zaostajati za Kokama velika 3 boda.

To je osobito značajno prije sljedećeg kola u kojemu Koka odlazi u baš u Rijeku na noge Zametu. U slučaju da tamo Koke zabilježe makar neriješeni rezultat, njihove šanse da na kraju prvenstva ostvare povijesni uspjeh s osvajanjem trećeg mjesta postaju vrlo realne. Za sada ide sve kako su, prema riječima izvršnog direktora kluba Damira Premužića, i planirali - Koke nižu pobjede na domaćem terenu, ali skupljaju marljivo bodove i u gostima. Sudbina je uistinu u njihovim vrlo spretnim i uvježbanim rukama.

Komentari