Vladimir Vujović

Tvorac povijesnog uspjeha Dabrova: Sljedeću sezonu želimo se još više približiti Nexeu i Zagrebu!

Objavljeno: 02.06.2016. 14:49

Zadnja izmjena: 02.06.2016. 14:51

Foto: Arhiva

Iza rukometaša Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 najbolja je sezone u povijesti kluba. Dabrovi su izborili finale Hrvatskog rukometnog kupa, osvojili Premijer ligu, a u Ligi za prvaka stigli su do trećeg mjesta. Za sljedeću sezonu vjeruju da će ponoviti te rezultate.

Naime, na ljeto prošle godine iz Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 otišla je nekolicina igrača i klupu je preuzeo domaći strateg Vladimir Vujović. Prije početka nove sezone Premijer ligi mnogi su Dabrovima predviđali da će se boriti za ostanak u ligi, no svim kritičarima začepili su usta. Osvojili su Premijer ligu, igrali finale Kupa s PPD Zagreb, dok su u Ligi za prvaka stigli do trećeg mjesta.

Povijesni uspjeh

- Ovo je povijesni rezultat i nitko živ se tome nije nadao na početku sezonu. Iskreno vjerovao sam u ekipu i čak su i neki mislili da sam malo luckast kad sam rekao da svoju je vidim među prve četiri ekipe. Na kraju se pokazalo da ekipa ima znatno više potencijala nego što sam i osobno predviđao - rekao je trener Dabrova Vladimir Vujović koji tvrdi kako ekipa može još dodatno napredovati.

Naravno postavlja se pitanje tko će od sadašnjih igrača ostati iduće sezone. Naime, Ivan Horvat ima ponuda sa svih strana, a i za ostale varaždinske rukometaše interesiraju se klubovi od Makedonije do Njemačke.

- Bit ćemo 30 posto jači ako ekipa ostane na okupu. To je najvažnije,  a planu su dovođenja jednog obrambenog igrača i desnog vanjskog - istaknuo je Alen Milak, sportski direktor GRK Varaždin 1930 i dodao kako sve ovisi o financijskoj situaciji.

- Znate kako je u sportu. Jednostavno svi ljudi koji smo u upravi borimo se svim snagama. Proračun ostaje isti kao i prošle sezone, a cilj je ponoviti uspjeh od nedavno minule sezone - objasnio je Milak.

Još više

Trener Vujović pak ističe da njegova ekipa može iduće sezone napraviti još bolji rezultat.

- Želimo kvalitetu podići na još jedan viši nivo i još se više približiti Nexeu i Zagrebu - zaključio je Vujović.

Komentari