Varaždin – Inter 1:2

Zaprešićani sretno i spretno do pobjede

Objavljeno: 02.08.2016. 19:48

Zadnja izmjena: 02.08.2016. 22:06

Foto: Siniša Sović / Fotoagencija Sjever

I drugu pripremnu utakmicu protiv jakog protivnika, ovog puta protiv prvoligaša Intera, Varaždin je izgubio. Ipak igra koju je prikazao, naročito u nastavku, kada su priliku dobili mlađi igrači, u svakom slučaju ohrabruje.

Vidjelo se od početka da je Inter igrao s pola „gasa“. Tek toliko da pokaže tko je prvoligaš, a tko trećeligaš. Varaždin je bio dosta oprezan, možda pomalo i rezerviran, nije srljao iako je bila vidljiva želja da skine skalp prvoligašu. No teške noge od napornih priprema učinile su svoje. Bilo je nekih prilika s obje strane, ali najbolje su imali Oštrek u 26. minuti, pucao je kraj gola, i Režić koji je dobro opalio sa 25 metara preko gola u 40. minuti.

Minutu prije odlaska na odmor Inter je poveo preko Altiparmakovskog koji je iskoristio prodor Otocciana po desnoj strani. Varaždin je izjednačio u 53. minuti nakon krasne akcije. Jertec je nabacio s lijeve strane na drugu stativu gdje loptu glavom dočekao Vuk, odmah je proslijedio do Jagačića koji je sa tri-četiri metra, također glavom, šalje u mrežu.

Tri minute kasnije opet je Inter imao priliku nakon greške Režića, ali je Galoši obranio udarac Altipamarkovskog. No sljedeći napad Zaprešićana završio je pogotkom. Kulenović je s dva metra glavom neometan poslao loptu u mrežu.

Varaždin je nakon toga navalio na gol gostiju. Mumlek je promijenio čak osam igrača i igra je bila puno življa nego prvom poluvremenu. Bilo je zaista krasnih akcija, proigravanja, prije svih Golubara, pa nekoliko solo prodora talentiranog Drožđeka, Marića i Modrića. Bilo je i udaraca prema Mrmiću, ali rezultat se nije promijenio. S obzirom da je iza Varaždina tek deset dana priprema i da linije još nisu uigrane četristotinjak gledatelja željnih pravog nogometa moglo je zadovoljno napustiti stadion.

Sljedeću pripremnu utakmicu Varaždin će odigrati u nedjelju, 7. kolovoza, u 18 sati, protiv slovenskog trećeligaša Mure, također na svojem stadionu. 

Varaždin – Inter 1:2 (0:1)

Varaždin – stadion Varteksa. Gledatelja: 400. Sudac: Pavlić (Varaždin).

Strijelci: 0:1 Altipamarkovski (44), 1:1 Jagačić (53), 1:2 Kulenović (60).

Varaždin: Galoši, Srpak, Režić, Ćelić, Sinković, Šafarić, Jagačić, Oštrek, Jertec, Vuk,

Kresinger (Posavec, Golubar, Belaj, Drožđek, Marić, Šestak, Modrić, Vukek, Conjar).

Inter: Čović, Čeliković, Komorski, Filipović, Brlečić, Ottocian, Hanžek, Altiparmakovski,

Danoski, Mazalović, Mamut (Mrmić, Zulin, Prša, Kulenović, Kunštić, Ceraj, Soldo, Begić,

Bosec, Mikulić, Khalid).

Komentari