VARAŽDINSKI STRELIČARSKI KLUB

Varaždinski streličari nastupaju širom Europe!

Objavljeno: 08.06.2019. 14:13

Zadnja izmjena: 08.06.2019. 14:17

Foto: VSK

Članovi Varaždinskog streličarskog kluba, Amanda Mlinarić i Alen Remar sudjelovali su na Svjetskom kupu u turskoj Antalyi. Posebno se istaknula Amanda koja se u kvalifikacijama probila na sam vrh u seniorskoj konkurenciji složenog luka, te je sa 704 kruga oborila državni juniorski i seniorski rekord, te europski juniorski rekord.

U konačnom poretku Amanda završila je kao peta, što joj je i omogućilo novi viši plasman na svjetskoj rang listi. Sada je 14. seniorka svijeta. 
Alen Remar plasirao se na 106. mjesto kod seniora zakrivljenog luka.
Nakon odličnog nastupa u Antaly, Amanda je krenula prema Istanbulu, na pozivni turnir, Conquest Cup 2019. Pojedinačno je opet odlično pucala, završila kao treća u kvalifikacijama, da bi na kraju zauzela ponovo peto mjesto.
U Natjecanju mix timova, Amanda Mlinarić i Domagoj Buden pokazali su zavidnu snagu i formu. Oborili su državni rekord u za složeni luk u mix timovima , te su nakon pobjede nad Argentinom, Južnom Korejom i Kolumbijom završili u finalu. Na žalost izgubili su od Nizozemske i odnijeli pehar za drugo mjesto.
Za to vrijeme Matko Dupor, Miroslav Habek i Alen Remar bili su na natjecanju u Petešovcima, 2. CEC-u. Vrlo uspješan je bio Alen Remar, koji se domogao brončane medalje u konkurenciji seniora.
Trenutno, dvoje streličara VSK, Amanda i Alen putuju na Svjetsko prvenstvo u Nizozemsku. Nakon toga, bez dana odmora, Amanda nastavlja turneju na Europskim igrama u Minsku, Bjelorusija.
 

Komentari