Vaterpolo: Hrvatski juniori u Varaždinu bruse formu za EP

galerija-images/150503_Vaterpolo-EP-U-17-Baku

Objavljeno: 03.05.2015. 15:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Vaterpolska reprezentacija Hrvatske do 17 godina starosti nastupit će od 12. do 21. lipnja na 1. Europskom prvenstvu u vaterpolu za ovu uzrasnu kategoriju. Prvenstvo Staroga kontinenta bit će u glavnom gradu Azarbejdžana, a generalne pripreme upravo se održavaju na Gradskim bazenima Varaždin.

Poznato vaterpolsko ime, nekadašnji srebrni na Olimpijskim igrama u Atlanti (1996.) i dva puta prvak Europe s Jadranom u najboljim danima, danas 46-godišnji Joško Kreković, aktualni je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije do 17 godina starosti. A spomenuta reprezentativna vrsta ovih se dana i sve do 10. svibnja nalazi u Varaždinu na pripremama na 1. Europske igre u Bakuu idućeg mjeseca, u sklopu kojih će biti održano i 1. Europsko prvenstvo u vaterpolu za ovu uzrasnu kategoriju. U muškom dijelu Prvenstva sudjelovat će 16 reprezentacija podijeljenih u četiri skupine, a Hrvatska je u skupini C zajedno s Crnom Gorom, Grčkom i Turskom. Mediteranske igre u malom, mogli bismo po skupini reći.

Hrvatski mladi vaterpolisti, rođeni 1998. i 1999. godine, dosad su odradili zajedničke pripreme s vršnjacima Mađarske u ožujku u Budimpešti, potom su bili na mini-pripremama u Splitu, a aktualnih 10 dana svojevrsna je „generalka“ za ono što ih za 40-ak dana čeka u Azarbejdžanu. Pripreme u Varaždinu odrađuje sljedećih 20 igrača: Toni Jarak (vratar, Jug), Petar Bratim (vratar, Jadran), Luka Podrug (vratar, Mornar Brodospas), Duje Pejković (centar, Mornar Brodospas), Lovro Korolija (centar, Medveščak), Lovro Paparić (centar, Primorje), Ivan Krolo (bek, Mornar Brodospas), Marko Blažić (bek, Primorje), Karlo Kreković (bek, Mornar Brodospas), Matias Biljaka (bek, Mladost), Marin Dašić (napadač, Mladost), Franko Lazić (napadač, Medveščak), Ferdinand Bušelić (napadač, Jadran), Zvonimir Butić (napadač, Mornar Brodospas), Jacob Merčep (napadač, Jug), Stipe Šitum (napadač, OVK POŠK), Mateo Saftić (napadač, Primorje), Ivan Vrbnjak (napadač, Zadar), Marin Vrdoljak (napadač, Mornar Brodospas) i Ian Petrić (napadač, Primorje). U stručnom stožeru su uz Joška Krekovića još jedan poznati bivši vaterpolist Frano Karač (prvak Europe s Jugom 2001. godine i zlatni na EP-u s Barakudama prije pet godina) te trenerica plivanja i stručnjak za kondicijski dio Mia Šimunić.

{gallery}150503_Vaterpolo-EP-U-17-Baku{/gallery}

Komentari