Varaždinska županija

Foto - Članovi ekipe Lovačkog saveza na prijemu kod župana Stričaka

Objavljeno: 29.09.2023. 18:43

Zadnja izmjena: 29.09.2023. 19:43

Foto: Ivan Katić

Varaždinski župan Anđelko Stričak priredio je prijem za članove ekipe Lovačkog saveza Varaždinske županije, koji su nedavno osvojili visoko drugo mjesto na državnom prvenstvu u lovačkom streljaštvu, najavivši tom prigodom da će Županija nastaviti financijski poduprati njihove aktivnosti, priopćeno je danas iz Županije.

Ekipa Lovačkog saveza Varaždinske županije osvojila je visoko drugo mjesto na državnom natjecanju u lovačkom streljaštvu održanom na strelištu Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u Bzenici, dok je u pojedinačnoj konkurenciji između 80-ak lovaca u disciplini  "vepar u trku" Ivan Brlek postigao je visoko treće mjesto.

- Čestitam našim lovcima na osvojenom drugom mjestu na natjecanju u lovnom streljaštvu. To je sjajan uspjeh, jer više nema slabih ekipe koje dođu na to 
natjecanje, već dobrih i boljih. U ovom slučaju naši lovci su bili bolji i osvojili drugo mjesto. Osim tog sportskog dijela, lovci cijele godine brinu o zaštiti i uzgoju divljači, brinu o staništima i očuvanju našeg okoliša, stoga se Varaždinska županija uključila i financijski pomogla te njihove aktivnosti, a to planiramo i iduće godine – rekao je župan Stričak na današnjem prijemu.

Predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije Goran Kaniški otkrio je kako su očekivali dobre rezultate jer je riječ o kvalitetnoj ekipi koja je svoju spremnost pokazala već na županijskim natjecanjima. Ujedno, zahvalio je Varaždinskoj županiji i općinama Maruševec, Petrijanec i Sračinec na financijskoj podršci, ističe se u priopćenju.

Na prijemu su, uz ostale, bili nazočni i čelnik Općine Maruševec Mario Klapša te načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, dodaje se.
 

Komentari