Varaždinska županija

Foto - U Vinici 200 lovaca odmjerilo vještine u gađanju glinenih golubova

Objavljeno: 19.08.2023. 18:55

Zadnja izmjena: 19.08.2023. 19:04

Više od 200 lovaca iz 30-tak lovačkih društava danas je kod Lovačkog doma na Vinici odmjerilo svoje vještine u gađanju glinenih golubova, a natjecanju je prisustvovao i varaždinski župan Anđelko Stričak, izvijestili su iz Županije.

Organizator natjecanja je Lovačka udruga „Opeka“ iz Vinice koja djeluje 77 godina te trenutno okuplja 40-tak članova, a pokrovitelj Općina Vinica.

 - Općina Vinica slovi kao kolijevka hrvatskog lovstva. Još tamo davne 1860. godine tadašnji grof Marko Bombelles na svojim posjedima započeo je izgradnju lovišta – podsjetio je župan Stričak. Naglasio je da Varaždinska županija potiče rad svih udruga, posebno onih koji brinu o zaštiti okoliša. - Tu prvenstveno mislim na naše lovce i ribiče koji su najbolje upoznati s okolišem na prostoru na kojem djeluju. Oni su ti koji poznaju svako brdo, stablo, svaku rijeku, potok, jezero i mogu pravovremeno reagirati kada je u pitanju zaštita okoliša. Naravno, osim uzgoja i zaštite divljači, uz lovce se veže i taj važan natjecateljski segment natjecanja, stoga čestitke i organizatoru samog natjecanja, ali i svim sudionicima te pobjednicima - poručio je Stričak.

 Načelnik Općine Vinica dr. sc. Branimir Štimec nije krio zadovoljstvo što je društveni život u Općini Vinica, nakon koronavirusa, ponovno „oživio“. - Mi u Općini Vinica zadali smo si jedan cilj, a to je da naša općina postane najuređenija općina u Republici Hrvatskoj. Imamo naš predivan dvorac Opeka, naš Arboretum, lovački dom, ribičku kuću, naše uređene prometnice, i ljude koji vole svoj kraj i mislim da ćemo uspjeti u tome da našoj Vinici vratimo njen nekadašnji sjaj – rekao je načelnik Štimec.

 

Komentari