90-ak vinogradara, voćara i ratara iz općine Bednja završilo program za uporabu pesticida

Piše: vm/evarazdin

Objavljeno: 22.02.2015. 19:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Općina Bednja

U suradnji Općine Bednja i POU Ivanec Održan je program izobrazbe za održivu uporabu pesticida, a program je završilo devedesetak vinogradara, ratara i voćara.

Svima okupljenima uvodno se obratio načelnik Bednje Mirko Bistrović te naglasio da će Općina polaznicima novčano subvencionirati dio troškova ovoga programa koji je propisan Zakonom o održivoj uporabi pesticida i Pravilnikom o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida.

Organiziranje programa u Bednji i novčanom subvencijom, Općina svojim građanima nastoji što više olakšati ovu obvezu, kako bi nakon polaganja ispita stekli pravo na dobivanje iskaznice s kojom će u poljoprivrednim ljekarnama nesmetano moći kupovati pesticide i preparate za zaštitu svojih vinograda i drugih nasada i usjeva.

Načelnik Bistrović ujedno je pozvao građane da se odazovu javnom izlaganju Studije utjecaja na okoliš u zahvatu predstojeće gradnje brze ceste Varaždin-Ivanec-Bednja-Krapina.

Predavanja za poljoprivrednike tijekom trodnevnog trajanja tečaja održali su diplomirani inženjeri agronomije Petar Mesić, Rudolf Gotal, Martina Bregović i Kristina Geci Smoljo. S obzirom na velik interes građana, vrlo je vjerojatno da će se u Bednji održati još jedan program za novu grupu polaznika.

Komentari