Održano predavanje o nutritivnim potrebama gerijatrijskih bolesnika

Objavljeno: 20.11.2014. 21:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Vesna Pravica/Dom za starije osobe

U Domu za starije osobe Varaždin, u Zavojnoj 6, protekog je tjedna održano zanimljivo predavanje s temama koje se odnose na nutritivne potrebe gerijatrijskih bolesnika.

Prisutnim korisnicima i gostima u publici o temi "Specifičnosti nutritivne potpore gerijatrijskog bolesnika" govorio je dr. Zoran Antončić, dok je o temi "Nutritivna procjena bolesnika" govorila dr. Gordana Štirjan Marković. Organizator i pokrovitelj ovih predavanja je tvrtka Abbott Nutrition, u suradnji s Domom za starije osobe Varaždin.

- Želja svih organizatora je da se na jednom mjestu više puta godišnje okupe korisnici domova za starije osobe, a također i medicinsko osoblje koje u svojem radu sa starijom populacijom nailaze na razne primjere ali i probleme koje moraju rješavati, osobito s osobama koje boluju od raznih karcinoma, ali i drugih teških kroničnih bolesti - ističu iz Doma za starije osobe.

Predavanju su osim korisnika Doma prisustvovali predstavnici domova socijalne skrbi iz Varaždina, Jalžabeta, Radovca i Trnovca Bartolovečkog, a medicinsko osoblje iznosilo je svoja zapažanja u radu s gerijatrijskim bolesnicima.

Sve prisutne je pozdravila ravnateljica Doma za starije osobe, Tamara Ljubić, koja je sve pozvala da se ponovno okupe radi što uspješnijih rješavanja problema koji su zajednički svim ustanovama socijalne skrbi.

Komentari