Torta od jagode koja se ne peče

Mnogi izvrsni kuhari često će reći kako su upravo oni najjednostavniji, najbolji recepti. Jednostavan i slasan je i recept za tortu od jagode koja se ne peče.

Objavljeno: 26.05.2014. 22:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Stižu nam sve topliji dani, temperature su se već popele blizu 30 stupnjeva celzijevih i nikome nije baš do parenja iznad vruće pečnice.

U takvim slučajevima, bogomdani su recepti koji se jednostavno pripremaju, a ne zahtijevaju puno kuhanja. Svega 45 minuta i nekoliko osnovnih namirnica potrebno vam je za ovu tortu od jagoda kojom ćete oduševiti sebe i svoje najdraže.

Za tortu su potrebne sljedeće namirnice:

Podloga: 200 grama digestiv keksa, jedan decilitar prethodno prženih i mljevenih badema ili lješnjaka i 100 grama otopljenog maslaca.

 

Nadjev: tri decilitra slatkog vrhnja, tri decilitra kiselog vrhnja, 150 grama šećera u prahu, 10 do 12 grama želatine u prahu, šest žlica hladne vode za želatinu, tri žlice soka od limuna ili limete, naribana korica limuna i 500 grama jagoda.

Priprema:

Sameljite kekse i pržene bademe te ih zajedno dodajte u otopljeni maslac. Dobro promješajte da se sastojci sjedine i utisnite na dno podmazanog kalupa za tortu. Ostavite podlogu na hladnom mjestu dok pripremate nadjev.

Za nadjev prvo natopite želatinu s hladnom vodom i ostavite da nabubri. Za to vrijeme, slatko vrnje umutite sa šećerom u prahu, potom dodajte kiselo vrhnje i sok od limuna te sve dobro promiješajte.

Nabubrenu želatinu zagrijte na laganoj vatri da se otopi, a potom ju u tankom mlazu dodajte u smjesu slatkog i kiselog vrhnja, miksajući cijelo vrijeme.

Cijele jagode operite i složite ih gusto jednu do druge na pripremljenu podlogu od keksa i badema. Sve prelijte s nadjevom, a po želji posipajte s koricom limuna. Tortu stavite u hladnjak da se dobro stisne, a kasnije poslužite.

Dobar tek!

Komentari