izgradnja škola u najkraćem roku

Čačić na današnjem sastanku istaknuo model javno-privatnog partnerstva kao optimalan za izgradnju škola

Objavljeno: 06.07.2017. 15:58

Zadnja izmjena: 06.07.2017. 16:05

Danas je u Županijskoj palači održan  radni sastanak župana Varaždinske županije Radimira Čačića sa predstavnicima jedinica lokalnih samouprava o izgradnji preostalih škola u Varaždinskoj županiji. 

Došli su i (grado)načelnici Ivanca, Novog Marofa, Svetog Ilije i Martijanca, zajedno s ravnateljima njihovih osnovnih škola. Župan Čačićje naglasio da je nužno da se škole za koje postoje već gotovi projekti, riješeni imovinsko pravni odnosi  i od državnih institucija potvrđena opravdanost izgradnje kroz model JPP-a u najkraćem roku i realiziraju.

- Projekte iz područja školstva i zdravstva nažalost ne možemo aplicirati na EU fondove jer ne postoje odgovarajući natječaji. Stoga moramo pronaći sljedeće nabolje rješenje, a to je definitivno Javno privatno partnerstvo u kojem država sudjeluje s 55%, Županija 35%, a grad ili općina s 10% financijskih sredstava, obzirom i na činjenicu da se iz sredstava predviđenih u budžetu Ministarstava te škole ne mogu izgraditi. - izjavio je Čačić, dodajući da je ukupna kapitalna vrijednost projekta gotovo 134 milijuna kuna.

Jedini partner u projektu čija se odluka očekuje u najkraćem roku je Vlada Republike Hrvatske u kojoj će o tome odlučivati HDZ i HNS, a Čačić je izrazio uvjerenje kako s obzirom da su gradonačelnik Novog Marofa, načelnik Općine Sv. Ilija  i Općine Martijanec iz redova HDZ-a, a gradonačelnik Ivanca HNS, ne sumnja da će i oni prepoznati važnost donošenja brze odluke.

Komentari