što piju varaždinci?

FOTO: Habijan: 'Netko mora preuzeti odgovornost za otpad na vodocrpilištu Vinokovščak koji se gomila već 15 godina'

Objavljeno: 28.03.2017. 11:24

Zadnja izmjena: 28.03.2017. 11:24

Foto: Petra Mlinarić

O rješavanju problema odlaganja otpada na vodocrpilištu Vinokovščak na području varaždinskog V. mjesnog odbora bilo je riječi danas na konferenciji za medije koju je sazvao Damir Habijan, kandidat za gradonačelnika iz redova HDZ-a, a pridružili su se i članovi HDZ-a V. Temeljnog ogranka.

Draženko Mikac, vijećnik V. mjesnog odbora HDZ-a ističe kako se otpad na ovom području gomila već 15 godina, a uzrokuje trovanje vode s obzirom da je u blizini vodocrpilište vode.

- Nekad nešto i izgori, nešto se upije od opasnih kemikalija, a treba se uzeti u obzir i poroznost tla. Osobno ću tražiti da ispitivanje kakvoće vode od stručnjaka s fakulteta i da se građanima otvoreno pruže informacije o stanju vode. – rekao je Mikac.

Damir Habijan dodaje kako smo navikli na Varaždin kao grad kulture i cvijeća, no nažalost postoji i druga strana grada, poput ove.

-Indikativno je da se nalazimo na vodozaštitnom području, stotinjak metara dalje se nalazi i oranica te postavljam pitanje što pijemo i što jedemo, zapravo? Nažalost ovo nije nova stvar, ovo je divlje odlagalište već 15 godina, a očito je da je ovo svježe opožareno područje. - rekao je Habijan.

- Očito je netko reagirao kada je znao da ćemo danas biti ovdje i to je ono što zabrinjava. – zaključio je Habijan i dodao kako netko mora preuzeti odgovornost za odlagalište otpada, ali i za jučerašnji požar: 'Ne možemo igrati ping pong sa zdravljem građana'

Osim o odlagalištu otpada, bilo je riječi i o problematici prilaznih brzina Gradu iz smjera Optujske ulice i Hallerove aleje.

- Kritična masa su pješački prijelaz kod križanja Fabijanske ulice s Optujskom, kao i samo uključivanje u promet sa sporednih ulica Augusta Augustinčića na Optujsku i Ulice Franje Račkog i Fabijanske na Optujsku. – dodao je Darko Novoselec, magistar prometa te predložio da se pristupi smirivanju prometa, postavljanjem kamera za snimanje brzina, ili postavljanju Zone 50 ili Zone 40 u blizini IV Osnovne škole.

Komentari