pritisak s lijeva i desna

Batinićev referendum smatra se vrlo rizičnim, a dolazi uz val poskljupljenja

U SDP-u, podsjetimo, naglašavaju kako su u pitanju dva velika rizika: jedan je, kako su poručili, obustava financiranja gradskih projekata od strane države, a drugi je podizanje komunalne naknade. HDZ Batiniću spočitava neodržavanje cijele javne rasvjete, prometnica, dječjih igrališta...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.02.2022. 15:18

Zadnja izmjena: 03.02.2022. 15:18

Foto: Arhiva

Gradonačelnik Ivanca koji je nedavno pokrenuo lokalni referendum nalazi se pod sve većim pritiskom oporbe i drugih stranaka unutar gradskog vijeća, čiji istupi u posljednje vrijeme ne jenjavaju, sada već iz tjedna u tjedan.

  • Referendum kao Batinićev autogol? Cijeli grad izložio je dva velika rizika, navode iz SDP-a, više ovdje.

  • 'Da je Batinić razvio Ivkom na području cijele bivše općine, do ovoga ne bi ni došlo. Zašto nije?', više ovdje.

  • Navodno je grad izložio velikim rizicima, no evo što o svemu kaže prozivani Batinić, više ovdje.

Na nadavnoj sjednici gradskog vijeća SDP je tražio uvođenje LED rasvjete, povećanje broja odvoza plastike i metala, te ucrtavanje vinske ceste Kaniža-Škriljevac. HDZ je kao problem istaknuo neodržavanje prometnica kroz Punikve i Lančić, a kada je riječ o javnoj rasvjeti, poručili su na posljednjoj sjednici kako je problem i njezino sâmo održavanje, i to na području cijeloga grada. Spominjale su se i sprave na dječjim igralištama, ne samo jednome,  a velik broj naselja, kako je rečeno – takav oblik sadržaja još uvijek niti nema.

Nedavno, kao što je poznato, obje stranke istaknule su loše aspekte referenduma koji je pred vratima, iako ni jedna od njih nije bila protiv njegova održavanja. U SDP-u, podsjetimo, naglašavaju kako su u pitanju dva velika rizika: jedan je, kako su poručili, obustava financiranja gradskih projekata od strane države, a drugi je podizanje komunalne naknade. S obzirom na aktualni val poskupljenja, pitanje već sadašnje cijene odvoza otpada bila je tema gradskog HDZ-a na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

'Neka se pobrine'

- Apeliramo da se pobrine da se građanima Grada Ivanca osigura kvalitetna usluga, te da im se bilo kakvo poskupljenje cijene ublaži maksimalno, koristeći sve mogućnosti koje gradonačelnik i Vijeće imaju na raspolaganju – poručili su iz HDZ-a.

Stav Batinića

Milorad Batinić, podsjetimo, branio se kako nije riječ o vodi, nego o tvrtkama, odnosno prijenosu imovine s jedne na drugu. Ivkom, kako kaže, ima imovinu vrijednu gotovo sto milijuna kuna, a on niti želi niti može dopustiti da istu preuzme Varkom, te smatra kako za to ima i zakonsko uporište.

Komentari