prvo jesensko zasjedanje

ČEHOKOVO IZVJEŠĆE: Sukob oko kadrovske politike, nova koncepcija Špancirfesta i novi hotel?

Objavljeno: 14.09.2017. 17:54

Zadnja izmjena: 14.09.2017. 18:02

Foto: Luka Šalamun

U izvješću o svom radu na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Čehok je ponovio da je zaslugom upravo njegove uprave krenuo odvoz bala nakon 12 godine, pri čemu su nadležne ispekcije ustvrdile da je sve u redu.

- Održan je i sastanak s koncesionarom, s kojime je u tijeku i živa prepiska i konverzacija, a razgovaramo i s nadležnim državnim tijelima – rekao je Čehok napomenuvši da je koncesionar u cijeloj stvari ima benevolentan pristup.

- Dobili smo i prijedlog tripartitnog sporazuma kojega sada razmatraju naše pravne službe, a zastupat će nas odvjetničko društvo Uskoković – otkrio je Čehok.

Glede Aglomeracije Čehok je izjavio da je njihova uloga bila – ključna, što je Bosilj nazvao – laži.

- Kompletna dokumentacija predana je 21.04. i temeljem toga su potpisani svi ugovori. Vi niste imali nikakvog utjecaja na to – rekao je Bosilj Čehoku, dodavši da je njegova uprava „jedino smjenila Nadzorni odbor Varkoma „i postavila ljude sa srednjom stručnom spremom“.

Novi hotel i Špancir

Uz skori početak izgradnje dva rotora, Čehok je nadalje naveo da u izgradnju kreću i tri vrtića, odnosno da se samo još čekaju potpisi nadležnih državnih tijela. Glede vrtića u Gortanovoj ulici kazao je da je jedna tvrtka zainteresirana donirati izolacijski materijal.

Kada je riječ o nedavno održanom Špancirfestu, Čehok je najavio da će festival sljedeće godine dobiti novu koncepciju, odnosno rekao je da su sada „došli na gotovo“ i „mogli skinuti samo drvene zidove“.

Gradonačelnik je također izjavio kako je jedna švicarska tvrtka zainteresirana u centru Varaždina izgraditi hotel, a o kadrovskoj politici Bosilju je odgovorio sljedeće:

- Ostat će oni koji su spremni izdržati tempo, ali ništa ne radimo preko koljena. Odlučni smo u stvaranju, blagi u pristupu.

Komentari