Darujte slikovnice i pribor za crtanje za dječji odjel varaždinske bolnice

Objavljeno: 22.05.2015. 07:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ilustracija

Učenici osmog razreda III. osnovne škole Varaždin, uključeni u Izborni eksperimentalni program Građanskog odgoja i obrazovanja, vode projekt pomoći djeci koja borave na odjelu pedijatrije Opće bolnice Varaždin.

U sklopu tog projekta, učenici organiziraju akciju prikupljanja slikovnica, knjiga i pribora za crtanje koja će se održati u subotu, 6. lipnja 2015. na varaždinskom Korzu u terminu od 9 do 13 sati.

Djeci  na dužem liječenju, najveći je problem odvojenost od obitelji, prijatelja te osjećaj samoće, pogotovo kod najmlađih pacijenata. Za kvalitetan oporavak bitno je fizičko i psihičko zdravlje i zato je bitno omogućiti im da kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme i umanje stres boravka u bolnici.

- Pretražite svoje police i tavane, jer knjige mogu biti i rabljene pod uvjetom da su očuvane i krenite na subotnju kavicu s knjigom pod rukom. U slikovnicu možete napisati nekoliko riječi ili poruku za brzo ozdravljenje. Tako će vaša knjiga dodatno razveseliti dijete koje ju bude čitalo - poručuju organizatori ove akcije.

Komentari