povijesni dan za Grad

eTV - Bale odlaze u povijest, potpisan ugovor, posao kreće za mjesec i pol dana, i trajat će...

Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj te predstavnici izvođača radova...
Objavljeno: 18.12.2023. 11:49

Zadnja izmjena: 18.12.2023. 14:04

Foto: Boris Matijašec

U palači Patačić u Varaždinu potpisan je ugovor o sanaciji odlagališta baliranog otpada u Brezju pored Varaždina.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj te predstavnici izvođača radova. Gradonačelnik je nakon potpisivanja naglasio važnost potpisanog dokumenta.

- To je bio jedan sveobuhvatno pripremljeni projekat. Iz tog razloga, čija god bila Vlada, nitko nas nije mogao odbiti i zato se završava na ovakav način. . Kad se steknu uvjeti, u roku od mjesec dana, mi ih moramo uvesti u posao. Potpisat ćemo i ugovor o financiranju sa fondom te ishoditi bankarsku garanciju. Očekujem da će početkom slijedeće godine sve to biti gotovo i da se konačno makne ružni madež na tijelu našeg grada i da naša gospodarska zona Brezje i cijeli grad Varaždin prodišu punim plućima - istaknuo je. 

Evo što kažu izvođači

Željko Teufel, član uprave vodećeg člana zajednice ponuditelja CE-ZA-R osvrnuo se na podijelu poslova.  

- HIS će većim dijelom odrađivat građevinske poslove, a CE-ZA-R će odrađivati poslove vezane za gospodarenjem, odnosno obradu otpada. S obzirom na veličinu projekt je izazov i za naše dvije tvrtke i nadamo se da će svima u ovom gradu biti ljepše i ugodnije živjeti kad za dvije godine, odnosno 18 mjeseci, kad više neće biti bala na ulazu u Varaždin - objasnio je. 

Direktor HIS-a Goran Petković, tvrtke koja će biti odgovorna za uklanjanje građevina koje se neće koristiti u daljnjoj namjeni prostora te sanacija podloge dao je također svoju ocjenu potpisanog dokumenta.

- Molimo građane i sve druge za strpljenje jer naravno da će tijekom izvođenja radova biti kojekakvih neugodnih mirisa, ali mislim da se isplati biti strpljiv i konačno riješiti ovaj problem – rekao je.



KAKO SU NASTALE BALE?!?

EKSKLUZIVNO POGLEDAJTE NAJAVU FILMA 'TOČKA PREOKRETA' S LJUBOMIROM KEREKEŠOM 

Na dan potpisa ugovora za konačnu sanaciju bala u Brezju, objavljujemo video najavu filma 'Točka preokreta' s Ljubomirom Kerekešom u glavnoj ulozi, koji izlazi u nedjelju 7. siječnja 2024. na portalu eVaraždin, a bavi se središnjom društveno-političkom temom na području grada Varaždina i Varaždinske županije u posljednjih 30 godina, odnosno utjecajem odluke o zatvaranju deponija u Gornjem Knegincu i nastankom problema koji se popularno zove 'bale'.

TOČKA PREOKRETA

DOKUMENTARNO-IGRANI FILM

U glavnoj ulozi: Ljubomir Kerekeš • Scenarist, producent i redatelj: Alen Matušin • Snimatelj i montažer: Boris Matijašec • Izvršna producentica: Iva Habulan Šavor • Gosti: Dubravka Baneković, Sushil Kumar Shresta • Sudionici intervjua: Dubravko Hoić, Vladimir Knok, Marijan Bakulić, Krunoslav Kruljac, Goran Kaniški, Đuro Keretić

Gledajte na portalu eVaraždin:

7. siječnja 2024.