FOTO: Kestenima i tamburom do dobrog zdravlja

Objavljeno: 24.10.2015. 12:33

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 09:38

Bogatu ponudu društvenih događanja u centru grada, u subotu su ujutro dodatno upotpunili zvukovi tambura i miris pečenih kestena. Ovu je manifestaciju organizirala varaždinska udruga Prostata u suradnji sa Gradom Varaždin, Poliklinikom Sv. Nikola, Gradskom tržnicom Varaždin te ostalim partnerima i sponzorima, simbolično obilježivši Dan kestena sa ciljem podizanja svijesti javnosti o problemu i važnosti pravodobnog otkrivanja bolesti prostate.

Poziv Varaždinkama, a posebice Varaždincima
Dražen Dretar, šef protokola Grada Varaždina, istaknuo je kako se ovakve manifestacije organiziraju već tradicionalno, jednom godišnje tijekom sezone kestena, sa temeljnim ciljem informiranja varaždinske i šire javnosti o preventivnom djelovanju protiv rake prostate.

- Ovakvim događajima želimo osvijestiti javnost, posebice mušku populaciju o sve većoj prisutnosti zloćudnih bolesti prostate i informirati ih o važnosti pravovremenih zdravstvenih pregleda kako bi se bolest otkrila na vrijeme. – dodao je Dretar

Ono što je rak dojke kod žena to je rak prostate kod muškaraca, naveo je Dretar kontinuirano ističući važnost osvještavanja građana o ovoj bolesti. Pozitivna stvar ove cijele priče je činjenica kako osoba oboljela od raka prostate ima velike šanse za potpuno ozdravljenje, uz uvjet da je otkriven na vrijeme i u ranoj fazi.

Humanitarna akcija u kojoj sudjeluju i umirovljenici
Ovakvo društveno odgovoreno ponašanje zaista je lijepa pojava u našem gradu, posebice ako u obzir uzmete činjenicu kako u njoj sudjeluju čak i umirovljenici koji su udruzi Prostata pomogli u sakupljanju i čišćenju kestena. Svim zainteresirani građani koji su ovo jutro prolazili kroz centar mogli su uživati u besplatnim kestenima, kolačima i klipićima pri čemu su zauzvrat dali malu novčanu donaciju koja se koristi za daljnje djelovanje udruge. Dodatnu pozitivu u centar su donijeli i glazbenici, grupa Timeless te tamburaši Lajk i Carevi koji su se također uključili u borbu protiv raka prostate.

Moramo priznati kako je zaista lijepo ,barem nakratko, vidjeti ovako toplu, ugodnu i pozitivnu atmosferu u našem gradu. 

 

 

 

 

Komentari