pronatalitetna politika

FOTO Roditeljima s područja Novog Marofa uručeno 1000 kuna za provorođeno dijete

Objavljeno: 19.05.2018. 12:31

Zadnja izmjena: 19.05.2018. 12:35

Roditeljima 24 novorođenih s područja grada Novog Marofa u Kulturnom centru Ivan Rabuzin uručene su potpore. Riječ je o iznosu od 1000 kuna za svako prvorođeno dijete u obitelji, dok se za svako naredno dijete dobiva iznos uvećan za 1000 kuna.

Tako je ukupno za potpore 24 novorođenih iz proračuna isplaćena 41 tisuća kuna. Kako je pojasnio novomarofski gradonačelnik, Siniša Jenkač, osiguranje potpora za novorođene samo je početak brige za najmlađe mještane Novog Marofa.

– Potpora u iznosu od 1000 do nekoliko tisuća kuna, ovisno je li riječ o prvom odnosno drugom ili trećem djetetu, simbolična je pomoć, ali i početak sustavne brige za naše najmlađe. Ukupno Grad Novi Marof, od vrtićkog i predškolskog uzrasta do sveučilišnog obrazovanja, na godišnjoj razini izdvaja oko 5 milijuna kuna – izjavio je Jenkač prilikom podjele potpora. Nastavio je kako se znatna sredstva ulažu u obrazovne objekte, od uređenja osnovne i srednje škole do skorog početka dogradnje vrtića.

– U proteklih nekoliko godina, a tako će se i nastaviti, značajna sredstva uložena su u objekte osnovne i srednje škole. Riječ je o sredstvima sa županijske i nacionalne razine čijim se ulaganjima diže razina obrazovnog standarda u našem gradu. Istovremeno gradi se novi centar za socijalnu skrb i očekujemo početak dogradnje vrtića. Riječ je o ulaganjima koja se mjere u desecima milijuna kuna – kazao je Jenkač 

Inače, današnja podjela potpora treća je ove godine. Nakon što je u siječnju uručeno 25 naknada, u ožujku novih 26 potpora, sada su podijeljene dodatne 24 potpore što znači da je do sada za tu namjenu iz proračuna osigurano 120 tisuća kuna.

 

Komentari