Ulaganja u zdravstvo

Foto - Župan Stričak najavio nova ulaganja u ludbreški Dom zdravlja

Objavljeno: 29.07.2023. 11:38

Zadnja izmjena: 29.07.2023. 11:52

Varaždinski župan Anđelko Stričak obišao je danas Dom zdravlja u Ludbregu, za koji je Županija nabavila novi digitalni RTG uređaj te najavio da je u postupku izrade projekt za energetsku obnovu Doma, a planira se otvoriti i sestrinsko savjetovalište.

- Nabavljen je novi digitalni RTG uređaj vrijednosti više od 97 tisuća eura, zatim nabavljeni je EKG uređaj, u postupku izrade je i glavni projekt za energetsku obnovu lokacije Ludbreg u vrijednosti od 32.187,50 eura, a za Ludbreg, kao jedan od gradskih središta u županiji planirano je i sestrinsko savjetovalište – rekao je župan, koji je Dom zdravlja obišao u pratnji gradonačelnika Grada Ludbrega Dubravka Bilića, predsjednika Gradskog vijeća Darka Jagića, gradskog vijećnika Gorana Križanića, županijske vijećnice Brankice Kovaček te pročelnice županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubice Božić, navodi se u priopćenju iz Varaždinske županije.

Stričak je dodao kako se razmatra se i mogućnost popunjavanja te velike zgrade dodatnim sadržajima koji bi koristili stanovnicima kao što je dnevni centar za 
starije i nemoćne osobe. - Radi se i na unutrašnjem uređenju doma kao i o stalnim nabavkama potrebnih dijagnostičkih uređaja i aparata. Uglavnom od 2021. do svibnja ove godine u Ludbreški Dom zdravlja uloženo je preko 226 tisuća eura - istaknuo je Stričak. 

Gradonačelnik Bilić izrazio je nadu da će Županija odraditi sve potrebno i osigurati im liječnike kako bi građani bili zadovoljniji i sigurniji u liječničku skrb, stoji u priopćenju.
 

Komentari